Havermout Dadel Bars
Gezond snoepen in het weekend? Dit is hét recept!Met deze totaal verantwoorde zoete snack kom je je lekkere trek zeker weten tegemoet. Door de zoete smaak van de dadels hoeft je geen andere zoetmakers meer te gebruiken.
Gezond snoepen in het weekend? Dit is hét recept!Met deze totaal verantwoorde zoete snack kom je je lekkere trek zeker weten tegemoet. Door de zoete smaak van de dadels hoeft je geen andere zoetmakers meer te gebruiken.
Ben je ook zo dol op Carrot cake? Dan zul je deze Carrot muffins vast ook heel lekker vinden. Pluspunten? Ze zijn volledig vegan en zo verantwoord mogelijk. Beter kan niet toch? Voor het eerst gebruikte ik in dit recept maple syrup als zoete toevoeging.
Ik ben gek op frambozen. Als vrucht, in drankjes, of desserts, Noem het maar op! Daarnaast vind ik het ook gewoon een hele mooie vrucht. Niet vreemd dus dat de combinatie met deze panna cotta me perfect leek.
Dit moet momenteel wel de grootste foodie trend zijn.Nu ben ik normaal niet perse trendvolgend, maar deze raakte mijn gevoelige snaar.Ik ben namelijk gek op ijskoffie, weer of geen weer.Dus ook ik ben voor deze variant gevallen.
Wat past er nu beter bij dit mooie weer dan een blueberry citroen cake?!Daar heb ik toevallig een heerlijk recept voor. Van deze heerlijk luchtige en frisse cake krijg je geen genoeg. In combinatie met het verse fruit bovenop is de smaaksensatie compleet!
Ik ben dol op chocoladetaart! Al vind ik het vaak wel een machtige taart. Dat is bij dit taartje totaal niet het geval. Deze cake is zo ontzettend luchtig dat je blijft eten.
'Ik heb twee linker handen in de keuken'.Dat is een uitspraak die ik zo vaak hoor... Ook ik was ooit 1 van die personen. Zelfs mijn moeder dacht dat het nooit wat zou worden in de keuken.Maar voor mij veranderde dat toen ik op mezelf ging wonen.
Worteltaart kennen we inmiddels allemaal. Maar wat dacht je van deze overheerlijke wortel cake? Weer even anders maar zo ontzettend lekker. Vooral de combinatie met de chocolade topping maakt het absoluut magisch.
We hebben dagelijks de beste intenties wanneer het tot goede voeding komt. Ik kijk zelf graag naar wat ik eet en op welk moment ik dat doe. Ik probeer dan steeds de meest verantwoorde keuzes te maken. Maar zo af en toe heb je gewoon trek in iets lekkers.Ook dan kun je nog verantwoorde keuzes maken.
Tja, wat zal ik zeggen over dit prachtige dessert. Ik denk dat alle woorden tekort zullen doen. Het blijft bijzonder om de reacties te zien wanneer ik dit op tafel zet. Een vrij simpel te maken recept maar wat zoveel feestelijkheid en decadentie uitstraalt.
Wat kan ik uitkijken naar alle heerlijk gerechten die de komende weken op tafel komen. Ik vind het lekker om van alles wat te eten en hou daarbij altijd ruimte vrij voor het toetje. Vaak heb ik na het eten trek in een opkikkertje. Met deze heerlijke Red Velvet Latte met een vleugje Choco komt dat helemaal goed.
Het tweede kerst dessert dat ik met jullie wil delen is deze vegetarische Panna Cotta. Waarom vegetarisch? Er komen namelijk geen dierlijke producten in voor. Zowel de room als de yoghurt zijn plantaardig. De gelatine is vervangen door klopfix, dit fixeert de room voldoende en maakt het lekker luchtig. Het fijne is dat iedereen mee kan doen met dit dessert. De honing zou je ook nog kunnen vervangen door een plantaardige siroop of zoetstof. De koekbodem en de passievruchtenspiegel maken de smaak helemaal af en brengen een fijne balans.