Smeuïge Chocolade Muffins

We hebben dagelijks de beste intenties wanneer het tot goede voeding komt. Ik kijk zelf graag naar wat ik eet en op welk moment ik dat doe. Ik probeer dan steeds de meest verantwoorde keuzes te maken. Maar zo af en toe heb je gewoon trek in iets lekkers.Ook dan kun je nog verantwoorde keuzes maken.

Lees meer »

Charlotte Royale

Tja, wat zal ik zeggen over dit prachtige dessert. Ik denk dat alle woorden tekort zullen doen. Het blijft bijzonder om de reacties te zien wanneer ik dit op tafel zet. Een vrij simpel te maken recept maar wat zoveel feestelijkheid en decadentie uitstraalt.

Lees meer »

Red Velvet Latte met vleugje Choco

Wat kan ik uitkijken naar alle heerlijk gerechten die de komende weken op tafel komen. Ik vind het lekker om van alles wat te eten en hou daarbij altijd ruimte vrij voor het toetje. Vaak heb ik na het eten trek in een opkikkertje. Met deze heerlijke Red Velvet Latte met een vleugje Choco komt dat helemaal goed.

Lees meer »

Vegetarische Panna Cotta

Het tweede kerst dessert dat ik met jullie wil delen is deze vegetarische Panna Cotta. Waarom vegetarisch? Er komen namelijk geen dierlijke producten in voor. Zowel de room als de yoghurt zijn plantaardig. De gelatine is vervangen door klopfix, dit fixeert de room voldoende en maakt het lekker luchtig. Het fijne is dat iedereen mee kan doen met dit dessert. De honing zou je ook nog kunnen vervangen door een plantaardige siroop of zoetstof. De koekbodem en de passievruchtenspiegel maken de smaak helemaal af en brengen een fijne balans.

Lees meer »

Crème Brulee

Het eerste dessert dat ik met jullie deel is een klassieker, maar tegelijk 1 van mijn favorieten. De reden dat dit voor mij een bijzonder recept is, is omdat dit het eerste dessert is dat ik heb leren maken alweer heel wat jaartjes terug.Het blijft een heerlijk toetje dat smaakt naar meer.

Lees meer »

Frambozen Kwarktaart met Cakebodem

Voor de verjaardag van onze jongste dochter wilde ik dit jaar net even iets anders maken. In de keuze tussen cake en kwark bedacht ik me dat een combinatie van beide ook prima kon. Omdat ik bij een ‘gewone’ kwarktaart de koekbodem wat dunnetjes vind besloot ik om een laag ananascake als bodem toe te voegen.

Lees meer »

Zoete Kokos Broodjes

Wat zijn deze broodjes heerlijk! Dat wilde ik toch direct gezegd hebben voordat ik het recept met jullie deel. In basis is het een heel simpel en vriendelijk deeg waar makkelijk mee te werken is.

Lees meer »

Chocolate Chip Cookies

Dit is voor mij toch wel het ultieme koekje bij de thee! En dan het liefst lekker crunchy van buiten maar toch een beetje zacht van binnen. En zo veel lekkerder wanneer je ze zelf maakt. Het leuke is dat wanneer ik deze voor thuis maak ze vaak al bijna op gaan voordat ze goed afgekoeld zijn.

Lees meer »

Chocolade Haver Koekjes

Hoe vaak heb je niet trek in iets lekkers? Ja, ik heel vaak maar als ik dan denk aan alle calorieën die overal in zitten denk ik er toch nog eens over na. Het fijne van bakken is dat je zelf in de hand houdt welke ingrediënten ergens in gaan. Je kunt een hoop lekkers maken en toch letten op onnodige toevoegingen.

Lees meer »

Kruidige Peren Cake

Als je van herfstige geuren en smaken houdt, dan is deze cake absoluut iets voor jou. De geur van kruidnagel en kaneel nemen heel je huis over. Wat een hartelijke ontvangst als je bezoek verwacht. Wat het extra bijzonder maakt is de toevoeging van peren. Deze zien er zo mooi uit wanneer de cake aansnijdt.

Lees meer »

Hemelse Cinnamon Rolls

Deze lekkernij staat al tijden op mijn baklijst. Maar ik was er helaas nog niet aan toe gekomen. Zeker niet omdat ik ze niet lekker genoeg vind, maar omdat het best een karwei is. Helemaal niet moeilijk maar je moet even geduld hebben.Dat gezegd hebbende…wat zijn ze heerlijk!!! De ultieme herfst traktatie, en zeker met het natte weer van de afgelopen tijd.

Lees meer »