Charlotte Royale

Gepubliceerd op 23 december 2019 om 08:00

Over dit recept...

Tja, wat zal ik zeggen over dit prachtige dessert. Ik denk dat alle woorden tekort zullen doen. Het blijft bijzonder om de reacties te zien wanneer ik dit op tafel zet. Een vrij simpel te maken recept maar wat zoveel feestelijkheid en decadentie uitstraalt.

Ik zal er ook niet te veel woorden aan wijden, we gaan gewoon naar het recept...

 

Dit heb je ervoor nodig.

Ingrediënten

Voor de cake

  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel 

 

Voor de vulling

  • 375 gram aardbeien kwark 
  • 5 blaadjes gelatine
  • 75 ml warme melk
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Aardbeienjam

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de suiker met de eieren bleek en schuimig. Doe dit ongeveer 15 minuten op hoge snelheid. De hoeveelheid zal 3 keer meer worden. 
  3. Spatel dan met de hand voorzichtig het bakmeel er doorheen.
  4. Op een rechthoekige bakplaat leg een een stuk bakpapier, spray dit met een beetje bakspray in.
  5. Schenk het beslag er overheen en zet direct in de oven.
  6. Bak het in ongeveer 15-20 minuten gaar en lichtbruin op de bovenkant.
  7. Leg een schone theedoek op je werkblad en bestrooi deze met fijne kristalsuiker.
  8. Draai de cake om op de theedoek en verwijder het bakpapier.
  9. Rol de cake direct strak op en laat afkoelen.
  10. Wanneer de cake afgekoeld is rol je het weer open en smeer er aardbeienjam overheen. laat ongeveer 1 cm aan de randen vrij.
  11. Rol de cake weer op en pak ik met plastic folie zodat het ongeveer een uur kan rusten.
  12. Leg de gelatineblaadjes in een bakje koud water en laat ze ongeveer 10 minuten weken.
  13. In een grote kom doe je vast de kwark.
  14. In een andere kom klop je de slagroom met de suiker stijf.
  15. Verwarm de melk en voeg hier de uitgeknepen gelatine aan toe. Roer goed totdat de gelatine opgelost is. Laat de melk een beetje afkoelen.
  16. Voeg dan de melk toe aan de kwark en roer er doorheen. Voeg ook de slagroom toe en spatel het door de kwark tot alles met elkaar vermengd is.
  17.  Pak de cakerol weer uit en snij in plakjes van 1,5 cm. 
  18. Neem een ronde kom van ongeveer 20 cm en bekleedt dit aan de binnenkant met plastic folie.
  19. Leg de cake plakjes over de hele binnenkant van de kom als een laag en smeer hier weer wat aardbeienjam over.
  20. Giet dan het kwarkmengsel over de cakebodem. Dek de bovenzijde voorzichtig af met wat plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast tot de kwark opgestijfd is.
  21. Neem een mooi groot bord en draai de kom hierop om. Verwijder voorzichtig de plastic folie.
  22. Je zou de randjes aan de voet en de bovenkant nog op kunnen maken, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon zo laten.

 

Wat een prachtig dessert!

Hier zul je veel complimenten op krijgen.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.