Wat Eet Elisa? Wat eet elisa?
Wat Eet Elisa?
Wat eet elisa?
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Hoofdgerecht
    • Zoet
    • Hartig
  • Weekmenu
  • Elisa Schrijft...
  • Contact
  • Zoeken

Zoete Aardappel Soep

Zoete aardappels! Ik heb ze altijd in huis en maak er werkelijk van alles van.Van friet, en cake, tot aan deze heerlijke soep toe.Er zitten lekker veel vitamientjes in en het is heerlijk als bijvoorbeeld voorgerecht of lunch. En de volgende dag smaakt het stiekem nóg veel lekkerder.Als je een liefhebber bent moet je dit recept zeker eens proberen. 

Lees meer »

Kalfshaas Asperge Rolletjes

Nu de temperatuur weer iets aangenamer wordt lijkt de lente in zicht.Dat betekent weer tijd voor heerlijke salades, en lichte maaltijden.

Lees meer »

Romige Aardappel Gratin

Sommige gerechten zijn zo lekker dat ik echt hap voor hap geniet. Vooral bij deze heerlijke aardappel gratin heb ik dat. Het is zo romig en zacht van smaak dat het bijna als fluweel op je tong is.

Lees meer »

Courgette Macaroni Schuitjes

Ouderwetse macaroni in een bootje? Juist! In dit recept eten we de ouderwetste macaroni in een courgette bootje. Heel simpel, heel lekker, en bovendien best gezond.De kinderen vinden het geweldig en de bootjes gaan er als warme broodjes in.

Lees meer »

Rode Curry Noedelsoep

Er zijn twee dingen waar ik het heerlijk warm van krijg in de winter. Dat zijn pasta en soep. Dus een combinatie van beide is gewoon een stukje hemel op aarde. Dat geldt totaal voor deze noedelsoep met rode curry, kipfilet, en veel groente. Lekker pittig maar zeker ook vullend als hoofdmaaltijd.

Lees meer »

Rijst met Zeevruchten

Zei iemand zeevruchten???Als je dit roept heb je mijn volle aandacht. Ik ben zo gek op zeevruchten dat ik zo veel mogelijk recepten maak waar ik ze in kan verwerken. Tja, je bent een liefhebber of niet!Dit recept is er in oorsprong een uit de oude doos. Het is namelijk geïnspireerd op de Portugese Arroz de Marisco. Die in veel opzichten weer overeenkomsten heeft met de Spaanse Paella. Allebei heerlijk wat mij betreft.Maar goed, hoe maak je het? Dit heb je ervoor nodig...

Lees meer »

Kip met Knoflook en Rozemarijn

Ik ben dol op deze combinatie. En dan te bedenken dat ik vroeger niets moest hebben van rozemarijn. Dat is inmiddels meer dan goedgekomen.Deze kippenpootjes met heeeeel veel knoflook en rozemarijn is een echte hit thuis. Een best zomers gerecht, maar wij eten het gerust het hele jaar door.Ik serveer de kip graag met rijst en courgette. Maar dit kun je naar wens aanpassen.Wat heb je hiervoor nodig?

Lees meer »

Kabeljauwfilet met tomaat en paprika

Een feestelijk visje op tafel...Dat kan natuurlijk ook prima met de feestdagen, of elke andere dag.

Lees meer »

Kalfsrack met Rode wijn en Granaatappel melasse

Het is bijna kerst!Bij ons thuis zijn de voorbereidingen al in volle gang. Dit jaar is alles net even anders. Maar dat staat een geweldig goed kerstdiner natuurlijk niet in de weg.

Lees meer »

Gehakt Rolls met Bacon en Mozzarella

Gehaktbrood in een nieuw jasje. Hoe geweldig zien deze gehakt rolls met bacon en mozzarella eruit! Zo smaakvol en een perfect mooi gerecht voor het kerstdiner. Veel voorbereiding heb je niet nodig, want deze rol heb je zo op tafel. Het staat de meerderheid van de bereiding in de oven, dus heb jij je handen vrij om andere dingen te doen. 

Lees meer »

Gegrilde Aardappels met Kaas en Bacon

Aardappeltje anders! Dat is een goede omschrijving voor dit recept. Super makkelijk, super lekker, en super snel. In een handomdraai maak je van de gewone pieper een eye catcher en ultieme comfort food. Ik heb als vulling gekozen voor mozzarella en ontbijtspek. Maar dit kun je natuurlijk makkelijk vervangen voor een andere kaassoort, en kalkoenbacon.

Lees meer »

Gegrilde Octopus (Polvo À Lagareiro)

Vakantie! Daar doet deze gegrilde octopus me aan denken. We aten dit voor het eerst vorig jaar in Madeira. En dat is ons zo bijgebleven.

Lees meer »
  • (1 / 8)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
© 2019 - 2021 Wat Eet Elisa?
Powered by JouwWeb