
Over dit recept...
Of het nu winter is of zomer, bij ons gaat deze rijkgevulde Canja de Marisco, oftewel Zeevruchtensoep met rijst, er altijd in. Op deze soep wordt niet bespaard als het over de ingrediënten gaat. Want rijkgevuld is écht rijkgevuld. Een echte maaltijdsoep dus, en heerlijk om met vers brood van te genieten.
Je kunt hier prima vis en zeevruchten uit de diepvries voor gebruiken. De vis laat zich halfbevroren ook beter in mooie blokjes snijden.
Heb je er trek in gekregen?
Dit heb je nodig voor een flinke pan waar je met 4 personen makkelijk 2 keer van kunt eten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 pangafilets
- 2 zalmfilets
- 450 gram gemengde zeevruchten
- 1 gesnipperde ui
- 1 wortel in hele kleine blokjes
- Een scheutje olijfolie
- 175 gram basmati rijst (of ander type plakrijst)
- 2 medium vastkokende aardappels in blokjes
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel chili flakes
- 2 liter kokend water
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
Bereidingswijze
- Snijd de visfilets in blokjes zo groot als een dobbelsteen en zet even apart.
- Snipper een ui en voeg deze toe aan een grote pan samen met de olijfolie, de zeevruchten, en de gesneden wortel.
- Op hoog vuur roerbak je alles een minuut of 5. Strooi er dan het zout, de knoflookpoeder, en de chili flakes bij en roer goed om.
- Giet het kokende water erbij en wacht tot het goed pruttelt. Dan voeg je ook de rijst toe.
- Dek nu de pan af en laat op medium vuur koken tot de rijst gaar is en opengespleten is.
- Dan doe je er ook de gesneden aardappel bij, en de gesneden visfilets. Laat nog eens 10 minuten afgedekt pruttelen.
- Als de aardappel en de vis gaar zijn voeg je als laatste ook de gesneden koriander toe. Laat nog een keer een minuut of 5 afgedekt pruttelen en klaar!
- Proef nog even of de smaak zo naar wens is, en stel eventueel nog wat bij.
Serveer het in een gezellig kommetje met vers brood en geniet!
Eet smakelijk!