Pasta Carbonara

Gepubliceerd op 17 september 2025 om 10:06

Over dit recept...

Stel je eens voor, heerlijk genieten van een romige Pasta Carbonara uit eigen keuken. Én zonder vals te spelen want in dit recept gaat geen druppel room.

Deze pasta maak je in een handomdraai, maar pas op want het is wel belangrijk om precies de stappen te volgen. Anders krijg je een heel korrelig resultaat in plaats van zacht en romig.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze heerlijke maaltijd.

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta (soort naar wens)
  • 250 gram baconreepjes
  • 4 eigelen
  • 1 heel ei
  • 0.5 theelepel gemalen zwarte peper
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Een mespuntje zout

 

Bereidingswijze

  1. In een kom meng je de eigelen, het hele ei, de Parmezaanse kaas, de zwarte peper, en het mespuntje zout. Zet apart voor later.
  2. In een grote pan met water en een theelepel zout kook je de pasta beetgaar. Ik voeg zelf altijd een scheutje olijfolie of zonnebloemolie aan het water toe zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
  3. Neem er een hapjespan bij en bak in de tussentijd de baconreepjes krokant en schep dan weer uit de pan. Laat een beetje van het baconvet achter in de pan.
  4. Ondertussen is de pasta gaar. Neem een kopje van het kookwater apart en giet de rest van het water af.
  5. Schenk al roerend en in kleine beetjes wat van het kookwater bij het eiermengsel totdat het vloeibaar genoeg is om te schenken.
  6. Schep dan de pasta in de pan met het baconvet en bak even kort mee. Voeg ook de baconreepjes weer toe (houd ongeveer 2 eetlepels apart voor de opmaak).
  7. Zet het vuur af, en schenk het eiermengsel bij de pasta. Meng goed en voeg eventueel nog wat kookwater toe voor de romigheid als dit nodig is.
  8. Maak dan mooie bordjes op en strooi wat van de bewaarde crispy baconreepjes over de pasta. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.
  9. Extraatje toevoegen? Een snufje gemalen zwarte peper en fijngehakte peterselie maken het helemaal af.

 

Serveer direct nu het nog lekker warm en romig is, en geniet!

 

Eet smakelijk!