Garlic Bread Rolls
Is er ooit zoiets als genoeg knoflook?
Is er ooit zoiets als genoeg knoflook?
Wij zijn thuis echte flexers en eten dus regelmatig vegetarisch. Dat is wat ons betreft net zo lekker en hiernaast zijn de mogelijkheden qua gerechten die binnen een flexitarisch eetpatroon passen, enorm.
Zooooo dol op vers en zelfgemaakt brood!Ik maak dan ook bijna wekelijks wel iets.
Lekker weer opnieuw beginnen. Werken aan je doelen voor dit jaar, en uitkijken naar langere zonnige dagen. Dat is januari voor mij…Ondanks dat ik de feestdagen erg leuk vind, merk ik dat ik daarna toch ook weer behoefte heb aan rust regelmaat en reinheid. Vooral wat eten betreft. Mijn lichaam vraagt dan weer om gezondere en lichtere maaltijden.
Het is bijna Kerst!Dat betekent graven, bladeren, en zoeken naar de meest heerlijke recepten.Elk jaar weer kan ik zo uitkijken naar dit moment en doe ik mijn best om er weer de beste belevenis van te maken.
Als er iets is waar we in de Kaapverdische keuken goed in zijn dan is het wel het kruiden van vlees en vis. En meestal met hele simpele ingrediënten. We gebruiken bijvoorbeeld veel knoflook, zout, uien, en olijfolie.
Verruim je Blik!
Heb je ook wel eens dat je iets eet en in gedachten afdwaalt naar een mooie herinnering?Dat heb ik altijd als ik deze broodjes eet. Het recept is gebaseerd op de Portugese Pão com Chouriço. Toen we net samen waren woonde mijn man nog in Portugal, en vloog ik elke maand een weekend heen en weer. Een van mijn vaste snacks als ik aankwam was een vers en soms nog warm broodje met chorizo. Zo lekker!
Bolo Salgado de Sardinhas. Als dat niet interessant klinkt!Dit is niets minder dan een hartige cake met sardines. Een lekkernij die in de Portugese keuken ook voorkomt.
Zo'n klassieker, maar o zo lekker. Wie lust er geen gevulde eitjes?In dit recept deel ik een nieuwe variant met jullie. Er zit stiekem een geheim ingrediënt in. Namelijk de Pesticada Olhalvo van Casa da Lina.
Bij uitstek mijn favoriete Portugese snack, Pastéis de Bacalhau. Oftewel viskroketjes.De basis van de kroketjes is de Pesticada de Bacalhau. Bacalhau is een gezouten vissoort die in Portugal veel gegeten wordt. Je koopt de vis hapklaar en op biologische olijfolie in super schattige potjes op www.casadalina.nl
Kun jij ook wel wat extra groenten eten maar weet je niet hoe je dit creatief aanpakt? Of wil je gewoon lekker en gezond snacken?