Crunchy Vegan Cheese Nuggets

Wij zijn thuis echte flexers en eten dus regelmatig vegetarisch. Dat is wat ons betreft net zo lekker en hiernaast zijn de mogelijkheden qua gerechten die binnen een flexitarisch eetpatroon passen, enorm.

Lees meer »

Pittige Vegan Cheese Dip

Lekker weer opnieuw beginnen. Werken aan je doelen voor dit jaar, en uitkijken naar langere zonnige dagen. Dat is januari voor mij…Ondanks dat ik de feestdagen erg leuk vind, merk ik dat ik daarna toch ook weer behoefte heb aan rust regelmaat en reinheid. Vooral wat eten betreft. Mijn lichaam vraagt dan weer om gezondere en lichtere maaltijden.

Lees meer »

Hartige Bladerdeeg Ster

Het is bijna Kerst!Dat betekent graven, bladeren, en zoeken naar de meest heerlijke recepten.Elk jaar weer kan ik zo uitkijken naar dit moment en doe ik mijn best om er weer de beste belevenis van te maken.

Lees meer »

Knoflook Kruiden Pasta

Als er iets is waar we in de Kaapverdische keuken goed in zijn dan is het wel het kruiden van vlees en vis. En meestal met hele simpele ingrediënten. We gebruiken bijvoorbeeld veel knoflook, zout, uien, en olijfolie.

Lees meer »

Chorizo Broodjes

Heb je ook wel eens dat je iets eet en in gedachten afdwaalt naar een mooie herinnering?Dat heb ik altijd als ik deze broodjes eet. Het recept is gebaseerd op de Portugese Pão com Chouriço. Toen we net samen waren woonde mijn man nog in Portugal, en vloog ik elke maand een weekend heen en weer. Een van mijn vaste snacks als ik aankwam was een vers en soms nog warm broodje met chorizo. Zo lekker!

Lees meer »

Gevulde Eieren

Zo'n klassieker, maar o zo lekker. Wie lust er geen gevulde eitjes?In dit recept deel ik een nieuwe variant met jullie. Er zit stiekem een geheim ingrediënt in. Namelijk de Pesticada Olhalvo van Casa da Lina.

Lees meer »