Tortillacups met Spicy Chicken en Avocado

Gepubliceerd op 17 december 2024 om 10:19

Over dit recept...

Wat zijn deze feestelijke Tortillacups met spicy chicken en avocado leuk! Om nog maar te zwijgen over hoe lekker ze zijn. Perfect voor de decembermaand en ideaal om je gasten mee te verwennen.

Het zal je ook verrassen hoe snel en gemakkelijk je deze lekkere hapjes maakt. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en natuurlijk de heerlijke sauzen van Remia Mama Asia in Korean BBQ, en Korean Mayo.

Verder kun je hier gerust een paar van weghappen, want ongezond zijn ze zeker niet. Dus pak je boodschappenlijst erbij en aan de slag!

Dit heb je nodig…

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor 8 tortillacups

  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel azijn
  • ½ theelepel zout
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 avocado’s
  • 2 tortillavellen
  • ½ limoen
  • 2 cherry tomaatjes
  • Een paar takjes peterselie
  • Mama Asia Korean Mayo saus
  • Mama Asia Korean BBQ saus

 

Verder nodig...

  • Een muffin bakvorm
  • 2 plastic zakjes
  • Een ronde uitsteker (ongeveer ter grootte van de bakvorm holtes)

 


Bereidingswijze

  1. Reinig de kip zoals je dit gewend bent en snijd het in kleine blokjes.
  2. Voeg er olijfolie, azijn, zout, kruiden en een eetlepel Mama Asia Korean BBQ saus aan toe en meng goed. Laat even staan.
  3. Met een ronde uitsteker haal je 8 rondjes uit de tortillavellen.
  4. Spray of vet de holtes van de bakvorm in en druk er de rondjes van de tortillavellen in tot een kommetje.
  5. Bak deze in een voorverwarmde oven op 200 graden krokant en goudbruin.
  6. In de tussentijd prak of maal je de avocado’s fijn. Je kunt ze zo laten, of zoals ik gedaan heb, een beetje kruiden met een snufje zout en gerookte paprikapoeder. Schep het over naar een stevig plastic zakje en knip een klein puntje van het zakje af.
  7. Bak de kipfilet dan goudbruin en haal van het vuur. Meng er nogmaals een eetlepel van de Mama Asia Korean BBQ saus doorheen voor een mooie glans. Laat een beetje afkoelen.
  8. Haal de tortillacups uit de oven en laat ook deze afkoelen.
  9. Was tussentijds de peterselie en de tomaatjes. Snijd de limoen in driehoekjes.
  10. Vul dan alle tortillacups met een beetje van de avocado crème, en schep hier ongeveer een eetlepel van de kip over.
  11. Snijd de tomaatjes in 4 delen en leg steeds een kwart ervan in de tortillacups.
  12. Doe dan ook wat van de Mama Asia Korean Mayo in een spuitzakje en zigzag over elke cup wat saus.
  13. Leg in elke cup een driehoekje limoen, en steek er ter decoratie een klein takje peterselie in.
    1.  

      Serveer de tortillacups op een mooi plankje en smullen maar!

       

      Eet smakelijk!