Mini Brioche Krans met Dip

Gepubliceerd op 28 juni 2023 om 06:30

Over dit recept...

We maken een kringetje...

In dit geval een van heerlijk luchtige briochebroodjes. En ook nog eens met een smeuïge smeerkaasdip in het midden.
Ideaal bij een soepje of bij het ontbijt. 
Ondanks dat het maken van deze Mini Brioche Krans met Dip er als een hele klus uitziet valt het reuze mee. Het enige dat je moet hebben is wat geduld en een warme ruimte om het deeg in te laten rijzen.
Lust je geen smeerkaas? Geen probleem, vervang het dan door een andere dip naar keuze en smullen maar!

Wat je voor dit recept nodig hebt...

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 140 ml warme melk
  • 50 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • 30 gram suiker
  • 16 gram verse gist
  • 1/2 theelepel zout
  • Dip naar keuze

 

Bereidingswijze

  1. In een keukenmachine meng je alle ingrediënten voor het brooddeeg. Zorg ervoor dat de gist en het zout niet direct tegen elkaar aan komen (zout de-activeert gist). Het ei kluts je en schenk de helft ervan bij het deeg, de andere helft bewaar je voor later.
  2. Kneed het deeg in een keukenmachine met deeghaak in ongeveer 10 minuten tot een geheel. Het deeg zal een klein beetje plakkerig zijn maar wel heel flexibel.
  3. Vet een kom in met wat olie en leg het deeg in een bolvorm erin. Dek af met plasticfolie en laat het op een warme plek in huis 1 uur rijzen.
  4. Wanneer het deeg gerezen is neem je het uit de kom en kneed je het lichtjes. 
  5. Verdeel het deeg in ongeveer 16 gelijke bolletjes. Afhankelijk van de grootte die je wenst.
  6. Vet in de tussentijd een ronde ovenschaal in met spray of boter en leg een hittebestendig kommetje omgekeerd in het midden.
  7. Leg de bolletjes dan tegen elkaar aan om het kommetje heen in een krans.
  8. Dek de schaal af met een theedoek en laat de bolletjes nog eens 30 minuten rijzen.
  9. Verwarm nu ook de oven vast voor op 200 graden hete lucht stand.
  10. Wanneer de tweede rijs klaar is bestrijk je de bolletjes met de andere helft van het geklutste ei. Hier gaan ze mooi van glimmen.
  11. Zet de ovenschaal in de oven en bak de broodjes af in ongeveer 15-20 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

 

Laat ze vervolgens een beetje afkoelen en vervang het kommetje door de smeerkaas….

 

Eet smakelijk!