Onepot Pasta met Romige Tomatensaus en Gehakt

Gepubliceerd op 31 december 2024 om 19:08

Over dit recept...

Het perfecte gerecht voor op een luie dag.
Want deze heerlijke pasta maak je in 1 pan. Dat betekent weer een stukje minder afwas toch?
Het is bovendien snel klaar en je hoeft er weinig aan te doen om direct daarna van een lekker kommetje comfortfood te genieten.
De geraspte Parmezaanse kaas en een scheutje room zorgen voor een pittige maar romige smaak. En doordat je de pasta direct in de saus kookt trekken de kruiden er goed in. Easy peasy dus...

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram Penne pasta 
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 pot tomatensaus met basilicum (530 gram)
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 700 ml water
  • 1 bouillonblokje (kip of rund)
  • 45 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 ml kookroom
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

 

Bereidingswijze

  1. In een hapjespan voeg je de olijfolie, het gehakt, de fijngesnipperde ui, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, en Italiaanse kruiden toe. Meng alle kruiden en de ui goed door het gehakt.
  2. Roerbak het gehakt op medium vuur gaar en wacht tot al het vocht verdampt is.
  3. Schep hier dan de tomatenpuree doorheen en meng opnieuw.
  4. Schenk er de tomatensaus en het water bij.
  5. Ook de ongekookte pasta mag er direct bij, roer goed door de saus en zorg ervoor dat de pasta in het geheel net onder water staat. Als dit niet zo is voeg je een klein beetje extra water toe.
  6. Verkruimel het bouillonblokje in de saus.
  7. Dek de hapjespan af en breng de saus op zacht vuur aan de kook. Laat door pruttelen tot de pasta beetgaar is. Roer af en toe wel om zodat de pasta niet aan de bodem blijft plakken.
  8. Voeg dan de kookroom, en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Even goed omscheppen en weer een minuut of 3 onafgedekt laten pruttelen.
  9. Zet dan het vuur af en strooi de fijngesneden peterselie erbij. Schep opnieuw even om. En klaar!

 

Serveer direct nu het nog lekker warm en romig is, en rasp er eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas overheen.

 

Eet smakelijk!