Over dit recept...
Zodra de koude dagen zich aandienen gaat het kriebelen en wil ik alleen nog maar comfortfood. Vooral romige, kruidige gerechten met heel veel gesmolten kaas zijn bij ons thuis dan een hit.
Dat gevoel gaat helemaal op als je deze heerlijke Aardappel Butter Chicken ovenschotel proeft. Daarnaast is het ook van alle gemakken voorzien want met de kant- en- klare Butter Chicken Cooking Sauce van Tilda. heb je dit recept zo gemaakt. De maaltijdsauzen zijn in basis geschikt voor direct gebruik en hoeven alleen nog maar opgewarmd te worden. Ik heb het zelf nog een klein beetje op smaak gebracht met extra kruiden om de kip te marineren.
Verder kun je natuurlijk zelf aardappels koken en in schijven snijden, of je gaat voor voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt. Hoe dan ook heerlijk.
Wat je nog meer nodig hebt…..
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pak Butter Chicken Cooking Sauce van Tilda
- 500 gram kipfilet in kleine blokjes
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel gedroogde fenegriek
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 kg vastkokende (voorgekookte) aardappels in schijfjes
- 300 gram geraspte (jong belegen) kaas
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
- Reinig de kipfilet zoals je dit gewend bent, en snijd het in kleine blokjes of reepjes.
- Kruid het met zout, de genoemde kruiden, olijfolie, en azijn. Schep goed om en laat een minuut of 15 staan.
- Bak de kip dan in een hapjespan gaar en lichtbruin. Voeg de Butter Chicken maaltijdsaus toe. Meng alles goed en dek de pan af. Laat de kip ongeveer 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
- Kook de aardappels zelf voor, of leg ze alvast klaar als ze al voorgekookt zijn.
- Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht stand.
- In de tussentijd pak je er een ovenschaal bij en verspreid je de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
- Haal de Butter Chicken van het vuur, en schep het over de aardappelschijfjes.
- Strooi er een handvol geraspte kaas overheen, en wat van de fijngesneden peterselie.
- Hier overheen verspreid je de tweede helft van de aardappelschijfjes.
- Strooi hier dan weer de resterende kaas overheen, of de hoeveelheid die je zelf voldoende vindt. Wij houden van lekker veel.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak tot de aardappels lekker zacht zijn, en natuurlijk tot de kaas mooi goudbruin gekleurd is.
- Wanneer het zover is, haal je de ovenschaal weer uit de oven en zet je het even 10 minuten te rusten. Dan stopt het gepruttel van de saus en krijgt het een iets vastere vorm. Dat is later makkelijker opscheppen.
Serveer deze heerlijke ovenschotel met een groente of salade naar wens, en genieten maar.
Eet smakelijk!