Wortel Cake Met Chocolade Topping

Gepubliceerd op 28 februari 2020 om 07:00

Over dit recept...

Worteltaart kennen we inmiddels allemaal. Maar wat dacht je van deze overheerlijke wortel cake? Weer even anders maar zo ontzettend lekker. Vooral de combinatie met de chocolade topping maakt het absoluut magisch.

Laat deze wortel cake nu ook super makkelijk te maken zijn. Geen poespas, gewoon alles in de blender!

Hier volgt het recept...

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 cups suiker 
  • 3 cups bloem
  • 4 grote wortels
  • 1 cup zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bakpoeder (maatschepje) 
  • Handjevol pure choco chunks

 

Voor de chocolade topping

  • 1 reep pure chocolade
  • 2 eetlepels boter
  • Scheutje zonnebloemolie 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (alleen onderwarmte) .
  2. Was en schil de wortel. Snij het daarna in plakjes.
  3. Doe alle ingrediënten behalve de bloem en de bakpoeder in de blender en meng tot het helemaal vloeibaar is.
  4. Giet het daarna over in een grote kom.
  5. Meng de bloem met de bakpoeder en voeg dan steeds 1/3 toe aan het vloeibare deel. Klop het bloemmengsel voorzichtig met een garde door het beslag.
  6. Neem een tulbandvorm (ongeveer 20-25 cm) en vet deze in met bakspray.
  7. Giet het beslag over in de bakvorm en zet in de oven. Je bakt de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer altijd even met een lange prikker of de binnenkant ook gaar is.
  8. Wanneer de cake gaar is draai je het om op een groot bord of taartstandaard en zet apart. 
  9. In een schenkbeker breek je de chocolade en voeg je de boter toe. Laat dit steeds 30 seconden per keer smelten in de magnetron tot het vloeibaar is. Blijf er wel bij en controleer steeds tussendoor.
  10. Haal de beker uit de magnetron en roer het goed glad. Voeg dan een scheutje zonnebloemolie toe om het wat vloeibaarder te maken. De zonnebloemolie geeft ook een mooie glans aan de chocolade.
  11. Giet de chocolade over de cake, en maak het af met een handjevol pure choco chunks. Je kunt dit ook vervangen door grof gemalen noten maar wens. 

 

Wanneer de cake voldoende afgekoeld is kun je er heerlijk van genieten. 

Top cake als je visite krijgt.

Geniet ervan!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.