Havermout Dadel Bars

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 07:00

Over dit recept...

Gezond snoepen in het weekend? Dit is hét recept!
Met deze totaal verantwoorde zoete snack kom je je lekkere trek zeker weten tegemoet. Door de zoete smaak van de dadels hoeft je geen andere zoetmakers meer te gebruiken.

Het fijne is dat je ze elke keer weer anders kunt maken afhankelijk van het soort vulling dat je kiest.

Op naar het recept!

 

Ingrediënten

Voor de dadelvulling:

  • 220 gram dadels (ontpit)
  • 200 ml water
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout

 

Voor de havermout crumble:

  • 110 gram speltmeel
  • 90 gram havermoutvlokken
  • 1 tsp bakpoeder (maatschepje)
  • 1/4 tsp zout (maatschepje)
  • 1 tsp kaneel (maatschepje)
  • 1/4 tsp kardemom gemalen (maatschepje)
  • 60 ml plantaardige olie naar keuze
  • 60 ml amandelpasta (almond butter) 

 

bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180°C, alleen onderwarmte.
  2. Vet een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Eerst maken we de dadelpasta. In een steelpannetje doe je de ontpitte dadels, 100 ml van het water, het zout, en de vanille extract.
  4. Breng dit aan de kook en prak de dadels naarmate ze zachter worden. Zet het vuur op de laagste stand en blijf de pasta roeren en prakken tot er geen grote stukken meer over zijn.
  5. Voeg nu het overgebleven water ook toe om de pasta iets vloeibaarder te maken.
  6. Haal de pasta van het vuur en laat het afkoelen.
  7. In de tussentijd gaan we met de crumble aan de slag.
  8. In een grote kom meng je alle ingrediënten voor de crumble. Doe dit tot je een samenhangend en plakkerig mengsel hebt.
  9. Neem 2/3 van het mengsel en strooi het gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Druk het een beetje aan.
  10. Verspreid dan de dadelpasta ook gelijkmatig over de bodem.
  11. Als laatste strooi je er de overgebleven crumble overheen en bak je het ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  12. Hierna laat je het volledig afkoelen voordat je het in vierkantjes snijdt. Je kunt natuurlijk zelf de grootte bepalen.

 

Mocht je niet alles in 1 keer op willen eten kun je het makkelijk invriezen voor een volgende keer.

 

Geniet van deze heerlijk zoete maar verantwoorde snack!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.