Frambozen Yoghurt Panna Cotta

Gepubliceerd op 29 mei 2020 om 06:30

Over dit recept...

Ik ben gek op frambozen. Als vrucht, in drankjes, of desserts, Noem het maar op! Daarnaast vind ik het ook gewoon een hele mooie vrucht. Niet vreemd dus dat de combinatie met deze panna cotta me perfect leek.

De panna cotta is van zowel yoghurt als room gemaakt, en door er een vleugje frambozen smaak doorheen te mengen wordt het een zeer smakelijk toetje. Natuurlijk met een topping van een echte frambozen compote. 

Dit heb je nodig voor 5 porties…

Ingrediënten

Voor de panna cotta

  • 300 ml slagroom
  • 200 gram griekse yoghurt
  • 25 ml frambozensiroop
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 gelatineblaadjes

 

Voor de bosvruchtencompote

  • 250 gram bevroren frambozen
  • 2 tbsp fijne kristalsuiker
  • 1 tbsp citroensap
  • 2 tbsp water
  • 2 gelatineblaadjes

 

Ter decoratie

  • 5 frambozen
  • 5 witte chocolade figuurtjes

Bereidingswijze

  1. Neem een steelpannetje en doe hier de slagroom en de suiker in. 
  2. Breng de slagroom op een zacht vuurtje aan de kook en roer regelmatig.
  3. Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze weken.
  4. Wanneer de slagroom licht borrelt zet je het vuur af en voeg je de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer totdat de gelatine volledig opgelost is.
  5. In een glazen schenkkan doe je de griekse yoghurt met de frambozensiroop. Meng het goed.
  6. Neem een zeef en giet hier doorheen het slagroommengsel bij de yoghurt. Klop dit met een garde tot er geen klontjes meer te zien zijn.
  7. Giet het mengsel in amuse glaasjes en zet afgedekt met plastic folie in de koelkast. Laat dit ongeveer 2 uur opstijven voordat je de topping toevoegt.
  8. Terwijl de panna cotta opstijft neem je opnieuw een steelpannetje en voeg je hierin de bevroren frambozen, de suiker, het citroensap, en het water toe. Breng dit op medium vuur aan de kook.
  9. Intussen week je de gelatineblaadjes wederom in koud water.
  10. Wanneer de frambozen beginnen te borrelen zet je het vuur af en los je weer op dezelfde manier de gelatineblaadjes op.
  11. Laat de compote een klein beetje afkoelen en voeg dan met een lepel een laagje toe bovenop de panna cotta.
  12. Zet het dan opnieuw in de koelkast en laat weer ongeveer 2 uur opstijven.
  13. Voor de finishing touch decoreer je de desserts met een framboos en een witte chocolade figuur.

 

Dit wordt zeker weten een favoriet. De zachte smaak van de panna cotta met het zuurtje van de frambozen is werkelijk hemels!

 

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.