Luchtige Chocoladetaart met Aardbeien

Gepubliceerd op 6 april 2020 om 09:10

Over dit recept...

Ik ben dol op chocoladetaart! Al vind ik het vaak wel een machtige taart. Dat is bij dit taartje totaal niet het geval. Deze cake is zo ontzettend luchtig dat je blijft eten.

En het bijzondere is dat er in de cake zelf geen gram bakpoeder in gaat, maar ook geen boter, melk, of olie. Het heeft z'n luchtigheid te danken aan goed opgeklopte eieren.

In deze cake gaan maar 4 ingrediënten. En al klinkt dat heel simpel is het wel een heel precies werkje. Het is helemaal niet moeilijk om te maken, maar je moet exact het recept volgen.

Dat gezegd hebbende, op naar het recept!

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 6 eieren
  • 200 gram suiker
  • 130 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder (ongezoet)


Voor de topping
:

  • 300 ml melk
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 eetlepels boter
  • 2/3 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
  • Snufje zout 
  • Aardbeien
  • Witte chocolade

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C, ovenstand alleen onderwarmte.

  2. Klop de eieren op hoge snelheid met de suiker tot een bleek en luchtig beslag dat tot het wel drie keer zoveel lijkt (ten opzichte van wat het eerst was).  Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

  3. Meng de bloem met de cacao en zeef het door het beslag. Schep dit in 3 delen voorzichtig om met een rubberen spatel tot de bloem volledig opgenomen is. Het is belangrijk om snel te werken zodat het beslag z’n luchtigheid niet verliest.

  4. Giet het beslag over in een ingevette bakvorm. Ik heb gekozen voor een taartvorm van 25 cm met vaste bodem.

  5. Bak de cake in ongeveer 30 minuten. Test altijd even of de cake gaar is met een satéprikker, deze hoort droog terug te komen.

  6. Laat de cake goed afkoelen voordat je deze verder decoreert.  

  7. In een steelpan smelt je de boter. 

  8. Voeg er de gecondenseerde melk, en de gewone melk aan toe. Meng alles goed op zacht vuur. 
  9. Doe er dan de maizena en de cacao bij. 

  10.  

    Breng het geheel al roerend met een garde aan de kook tot het wat dikker wordt. Wanneer het de structuur van yoghurt heeft is het klaar.

  11. Schenk de chocolade topping over de bovenzijde van de cake. Rammel de cake een beetje heen en weer zodat het goed kan verspreiden. Het is de bedoeling dat je alleen de bovenkant bedekt, niet de zijkanten. Met een spatel of mes kun je de randen glad maken. 
  12. Laat de taart een minuut of 10 staan. Smelt in de tussentijd wat witte chocolade in de magnetron en voeg er een beetje plantaardige olie aan toe om het wat vloeibaarder te maken.
  13. Je kunt de witte chocolade overschenken naar een sausflesje of een spuitzak. Als het maar iets met een hele kleine opening is.
  14. Zet de taart op een vel bakpapier en breng nu in een snelle zigzaggende beweging de witte chocolade aan.
  15. Maak de taart af met wat mooie aardbeien, en klaar!

 

Geniet van deze heerlijkheid!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.