Vegetarische Panna Cotta

Gepubliceerd op 17 december 2019 om 08:00

Over dit recept...

Het tweede kerst dessert dat ik met jullie wil delen is deze vegetarische Panna Cotta. Waarom vegetarisch? Er komen namelijk geen dierlijke producten in voor. Zowel de room als de yoghurt zijn plantaardig. De gelatine is vervangen door klopfix, dit fixeert de room voldoende en maakt het lekker luchtig. Het fijne is dat iedereen mee kan doen met dit dessert. De honing zou je ook nog kunnen vervangen door een plantaardige siroop of zoetstof.
De koekbodem en de passievruchtenspiegel maken de smaak helemaal af en brengen een fijne balans.


Met dit recept maak je ongeveer 8 glaasjes.

 

Ingrediënten

Voor de Panna Cotta

  • 200 ml kokosroom (plantaardig)
  • 200 gram kokos yoghurt (plantaardig)
  • 2 tbsp honing
  • 2 pakjes klopfix
  • 1 pakje Bio Today biologische cranberry-chocolade koekjes
  • Vloeibare kokosolie

 

Voor de passievruchtenspiegel

  • 200 ml passievruchtenpulp (diepvries)
  • 2 tbsp rietsuiker

 

Bereidingswijze

  1. Neem een steelpannetje en doe hier de kokosroom en de honing in.
  2. Breng dit samen op een zacht vuurtje aan de kook en roer regelmatig.
  3. Wanneer de kokosroom licht borrelt zet je het vuur af en laat je het een minuut of 10 afkoelen.
  4. In een keukenmachine maal je de koekjes fijn met een scheutje vloeibare kokosolie en maak in elk glaasje een bodem. Hou wat kruimels achter ter garnering.
  5. In een schenkkan doe je de plantaardige kokos yoghurt. Roer dit glad.
  6. Neem een zeef en giet hier doorheen het roommengsel bij de yoghurt. Klop dit met een garde goed door zodat er geen klontjes achterblijven.
  7. Voeg de twee zakjes klopfix toe en klopt nog even door tot het wat dikker wordt.
  8. Giet het mengsel in amuse glaasjes en zet afgedekt met plastic folie in de koelkast. Laat dit ongeveer 4 uur opstijven voordat je de spiegel toevoegt.
  9. Terwijl de plantaardige panna cotta opstijft neem je opnieuw een steelpannetje en voeg je hierin de passievruchtenpulp en de suiker toe. Breng dit op medium vuur aan de kook. Blijf roeren tot het indikt als een soort compote. Als er pitjes zijn kun je ervoor kiezen deze te verwijderen.
  10. Laat de compote een klein beetje afkoelen en voeg dan met een lepel een laagje toe bovenop de panna cotta.
  11. Zet het dan opnieuw in de koelkast en laat weer ongeveer 2 uur opstijven.

 

Hierna kun je de desserts eventueel nog opmaken naar wens. Ik heb hiervoor wat rode besjes en koekkruimels voor gebruikt.

Een kerstwaardig dessert waar iedereen van mee kan genieten.

 

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.