Over dit recept...
Het eerste dessert dat ik met jullie deel is een klassieker, maar tegelijk 1 van mijn favorieten. De reden dat dit voor mij een bijzonder recept is, is omdat dit het eerste dessert is dat ik heb leren maken alweer heel wat jaartjes terug.
Het blijft een heerlijk toetje dat smaakt naar meer.
Geniet ervan!
Ingrediënten
Voor 3 personen
- 250 ml slagroom
- 1 tsp vanille extract
- 3 eidooiers
- 38 gram suiker
- een snufje zout
- een snufje kaneel
- fijne kristalsuiker
Bereidingswijze
- Verwarm oven voor op 150 ºC.
- Schenk de room in een pan en doe er de vanille extract bij.
- Verwarm de room tot net onder het kookpunt en laat het circa 5 minuten afkoelen.
- Klop de dooiers een beetje los samen met de suiker, de kaneel en het snufje zout.
- Voeg langzaam en al kloppend de hete room toe aan het eimengsel. Verdeel het mengsel over de drie schaaltjes.
- Zet de schaaltjes in een ovenschaal en schenk hier tot de helft kokend water in. In Ongeveer 40 minuten gaar je de crème brulee au bain-marie in de oven.
- Wanneer de crème brulee klaar is laat je ze een uur op het aanrecht afkoelen. Daarna zet je het in de koelkast om volledig af te koelen.
- Bestrooi de crème dan met een laagje suiker en zet ze even onder de grill van je oven op 180°C, of bruin de suiker met een gasbrandertje.
En voila!
Een heerlijk nagerecht om van te genieten.
Reactie plaatsen
Reacties