Frambozen Kwarktaart met Cakebodem

Gepubliceerd op 9 december 2019 om 10:52

Over dit recept...

Voor de verjaardag van onze jongste dochter wilde ik dit jaar net even iets anders maken. In de keuze tussen cake en kwark bedacht ik me dat een combinatie van beide ook prima kon. Omdat ik bij een ‘gewone’ kwarktaart de koekbodem wat dunnetjes vind besloot ik om een laag ananascake als bodem toe te voegen.

Verder was het maken van dit taart super simpel en was de smaak waanzinnig! Heel fris maar toch zacht van smaak. Het zuurtje van de frambozen maakte het helemaal af.

Dit heb je nodig voor een klein taartje met een springvorm van 18cm.

Ingrediënten

  • Een luchtige cakebeslag naar keuze, ik koos voor vanille beslag met een scheutje ananas essence.
  • 375 gram frambozen cheesecake kwark (Danio)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 75 ml warme melk
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Frambozenjam
  • Verse frambozen
  • Lange vingers


Bereidingswijze

  1. Bak een dag van te voren de cakebodem en laat deze volledig afkoelen.
  2. Snij de cake zo dat je een laag hebt van ongeveer 3.5 cm dik.
  3. Neem de springvorm en bekleed de onderzijde met bakpapier. De zijkanten (binnenzijde) bekleed je met een strip acetaat folie helemaal rondom.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een bakje koud water en laat ze ongeveer 10 minuten weken.
  5. In een grote kom doe je vast de kwark.
  6. In een andere kom klop je de slagroom met de suiker stijf.
  7. Verwarm de melk en voeg hier de uitgeknepen gelatine aan toe. Roer goed totdat de gelatine opgelost is. Laat de melk een beetje afkoelen.
  8. Voeg dan de melk toe aan de kwark en roer er doorheen. Voeg ook de slagroom toe en spatel het door de kwark tot alles met elkaar vermengd is.
  9. Giet dan het kwarkmengsel in de springvorm over de cakebodem. Dek de bovenzijde voorzichtig af met wat plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast tot de kwark solide is.
  10. Wanneer de kwarktaart vast genoeg is haal je het uit de koeling en kun je de taart verder opmaken.
  11. Maak voorzichtig de springbodem los en haal de bovenkant van de vorm eraf.
  12. Haal ook voorzichtig de acetaat folie eraf.
  13. Met een grote platte spatel of een dergelijk voorwerp til je voorzichtig het taartje op en verplaats je het naar het uiteindelijke bord of een taartplateau.
  14. Smeer de zijkanten van de taart af met frambozenjam zodat je een basis hebt waar de lange vingers aan vast blijven plakken.
  15. Plak dan de lange vingers nauw aansluitend tegen de zijkanten aan. Je maakt als het ware een hekje om de taart met de lange vingers.
  16. Maak de randjes op het bord schoon en bind eventueel een lintje om de lange vingers heen ter decoratie maar ook om ze op hun plaats te houden.
  17. Neem wat van de frambozenjam en verwarm het een beetje in de magnetron tot het vloeibaar is.
  18. Giet de jam op de bovenkant van het taartje en schudt het voorzichtig zodat de jam zich als een spiegel over de bovenzijde verspreidt.
  19. Leg er nu ook de verse frambozen bovenop en klaar!

 

Een prachtig en simpel taartje waar je zeker de show mee steelt.

 

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.