Zoete Kokos Broodjes

Gepubliceerd op 27 november 2019 om 10:07

Over dit recept...

Wat zijn deze broodjes heerlijk! Dat wilde ik toch direct gezegd hebben voordat ik het recept met jullie deel. In basis is het een heel simpel en vriendelijk deeg waar makkelijk mee te werken is.

Maar wat de broodjes zo bijzonder maakt is de afwerking. Het zoete laagje dat er bovenop komt in combinatie met de geraspte kokos. Werkelijk hemels! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige presentatie ervan. Alsof ze bij de bakker vandaan komen zo mooi.

Laten we snel naar het recept gaan.

 

Dit heb je nodig voor 18 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 175 ml warme melk
  • 2 eieren
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • ½ tsp zout
  • 8 gram droge gist (instant)
  • ½ cup suiker
  • 1 eigeel

 

Voor de topping

  • 175 ml melk
  • ¼ cup suiker
  • Geraspte kokos


Bereidingswijze

  1. In de mengkom van de keukenmachine doe je de warme melk en de gist. Laat dit ongeveer 5 minuten rusten tot er kleine belletjes ontstaan.
  2. Voeg dan 1 voor 1 alle andere ingrediënten toe en kneed alles met een deeghaak tot een mooi glad deeg.
  3. In het begin zal het nog een beetje plakkerig zijn, voeg kleine beetjes bloem toe om het wat vaster te maken.
  4. Haal het deeg uit de mengkom en kneed dit nog even met de hand op een met bloem besprenkeld werkblad.
  5. Maak een bol van het deeg en leg het in een ingevette kom. Dek de kom af met plastic folie en een theedoek. Zet de kom op het warmste plekje in huis en laat het deeg 1 uur rijzen.
  6. Kneed hierna het deeg nog een keer luchtig met de hand en verdeel het in bolletjes ongeveer zo groot als een ei.
  7. Rol slierten van de bolletjes en vlecht de sliert in 2 stukken. Je draait de uiteindes als het ware om elkaar heen.
  8. Knijp de uiteindes vast aan elkaar en draai het puntje naar beneden.
  9. Leg alle deegvlechtjes op een met bakpapier beklede bakplaat met wat ruimte ertussen zodat ze ruimte hebben om te groeien.
  10. Zet de bakplaat wederom afgedekt op een warme plek in huis en laat het deeg nog eens 1 uur rijzen.
  11. Intussen verwarm je de oven voor op 180°C.
  12. Wanneer het deeg voor de tweede keer gerezen is klop je het eigeel en strijk je het met een bakkerskwastje over het deeg. Dit zorgt voor een mooie goudbruine kleur en glans.
  13. Zet de bakplaat in de oven en bak de broodjes in ongeveer 20-25 minuten af of tot ze goudbruin zijn.
  14. Neem in de tussentijd een steelpannetje en doe hier de melk en de suiker in. Breng dit op zacht vuur aan de kook. Zet dit apart zodat het een beetje af kan koelen.
  15. Als de broodjes klaar zijn haal je ze uit de oven en strijk je weer met het kwastje de warme melksiroop rijkelijk over de broodjes.
  16. Om het af te maken strooi je er direct de geraspte kokos overheen.

 

Laat de broodjes een beetje afkoelen en geniet ontzettend van deze hemelse zoete kokos broodjes.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.