Chocolate Chip Cookies

Gepubliceerd op 25 november 2019 om 10:52

Over dit recept...

Dit is voor mij toch wel het ultieme koekje bij de thee! En dan het liefst lekker crunchy van buiten maar toch een beetje zacht van binnen. En zo veel lekkerder wanneer je ze zelf maakt. Het leuke is dat wanneer ik deze voor thuis maak ze vaak al bijna op gaan voordat ze goed afgekoeld zijn.

Wil jij ze ook maken?

 

Dit heb je er voor nodig voor ongeveer 12 koekjes…

 

Ingrediënten

  • 240 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram kristalsuiker
  • 135 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tbsp vanille extract
  • 210 gram bloem
  • 1 tsp zout
  • 1 tsp baking soda
  • 150 gram pure choco chunks
  • 150 gram witte choco chunks


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Mix de boter en de beide soorten suiker op hoge snelheid in een keukenmachine. Doe dit totdat het bleek van kleur wordt en heel luchtig is.
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe met de mixer op lage snelheid, voeg ook de vanille extract toe.
  4. In een aparte kom meng je de bloem en de baking soda.
  5. Terwijl de keukenmachine nog steeds op lage snelheid draait voeg je lepel voor lepel de bloem toe. Draai de mixer tussendoor steeds even op een hogere stand zodat alles goed gemengd wordt.
  6. Wanneer je een glad beslag hebt voeg je de witte en pure choco chunks toe, deze schep je voorzichtig met een spatel door het beslag.
  7. Neem een grote bakplaat en bekleedt deze met bakpapier. Met een ijsschep maak je nu steeds bolletjes en leg deze met best wat afstand van elkaar op het bakpapier.
  8. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Ze mogen nog een beetje zacht zijn in het midden.
  9. Als de koekjes klaar zijn haal je de bakplaat uit de oven. Laat de koekjes ongeveer 5 minuten rusten en leg ze dan op een rooster zodat ze af kunnen koelen.

 

De koekjes zijn klaar om lekker op te eten.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.