Chocolade Haver Koekjes

Gepubliceerd op 18 november 2019 om 09:59

Over dit recept...

Hoe vaak heb je niet trek in iets lekkers? Ja, ik heel vaak maar als ik dan denk aan alle calorieën die overal in zitten denk ik er toch nog eens over na. Het fijne van bakken is dat je zelf in de hand houdt welke ingrediënten ergens in gaan. Je kunt een hoop lekkers maken en toch letten op onnodige toevoegingen.

Dat is ook het geval met deze heerlijke choco haver koekjes. Je gebruikt de van nature aanwezige suikers van vers fruit en de goede energie die je krijgt van bijvoorbeeld havermeel.


Dit is het recept voor 12 koekjes...

Ingrediënten

  • 2 hele rijpe bananen
  • 1 ei
  • 1 cup havermeel
  • ½ cup speltmeel
  • ¼ cup extra pure choco chunks
  • 2 tbsp cacao poeder ongezoet

 

Voor het glazuur:

  • 2 tbsp extra pure choco chunks
  • 1 tbsp kokosolie (vloeibaar)  


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem een grote kom en prak de bananen tot een papje.
  3. Voeg het ei hieraan toe en kluts met een garde.
  4. Voeg nu ook de havermeel en speltmeel toe en meng goed.
  5. Als laatste voeg je de cacao poeder en de choco chunks toe. Meng opnieuw goed.
  6. Met een ijsschep schep je bolletjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  7. Hou wat afstand tussen de bolletjes.
  8. Maak je vingers een beetje nat en druk de bolletjes een beetje platter.
  9. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten af.
  10. Laat de koekjes afkoelen.
  11. Je kunt ze zo eten maar als je een beetje choco glazuur wel lekker vindt verwarm je de extra choco chunks in de magnetron tot ze gesmolten zijn. Voeg hier de kokosolie aan toe en roer tot de glazuur vloeibaar is.
  12. Met een lepel druppel je het glazuur over de koekjes.

 

En klaar!

Een heerlijk tussendoortje en een stuk gezonder dan de winkelversie.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.