Tripple Chocolate Banana Cake

Gepubliceerd op 21 oktober 2019 om 09:52

Over dit recept...

We beginnen de week met wat zoets. En recept dat ik van het weekend voor het eerst probeerde en waar ik nu nog steeds ondersteboven van ben. Ik MOET dit recept dus met jullie delen.

Ik hou van banaan, en ik hou van chocolade. Combineer deze twee en kom uit op dé lekkerste choco cake ooit! Ontzettend luchtig en smeuïg, hier blijf je van eten.

Genoeg gepraat, laten we naar het recept gaan!


Ingrediënten

  • 166 gram bloem
  • 170 gram suiker
  • 65 gram cacao poeder (ongezoet)
  • 4 gram baking powder
  • 6 gram baking soda
  • 3 gram zout
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 heel ei
  • 1 eidooier
  • 1 tsp vanille extract
  • 60 ml griekse yoghurt
  • 2 rijpe bananen geprakt
  • 120 gram pure chocolade chunks/druppels


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een broodvorm in.
  2. Prak de bananen met een vork tot een papje en zet even apart voor later.
  3. In een kom meng je de bloem, de cacao poeder, de baking powder, de baking soda, en het zout. Zet dit ook even opzij.
  4. In een keukenmachine mix je de boter, de suiker en de eieren op hoge snelheid tot je een bleke crème hebt.
  5. Doe hier de vanille extract en de yoghurt bij en mix op lage snelheid. Het beslag zal wat schiften maar dit is niet erg, dat gaat weer over zodra je er de bloem bij voegt.
  6. Lepel voor lepel doe je er nu ook het bloemmengsel bij en blijf op lage snelheid mixen. Wanneer het bloemmengsel er helemaal bij zit dan mixer even op medium stand zetten om ook alle restjes mee te mixen.
  7. Haal de mengkom nu uit de keukenmachine en meng er handmatig met een spatel de geprakte bananen doorheen. Schep dit voorzichtig door het beslag heen tot het volledig vermengd is.
  8. Mix ook de chocolade chunk door het beslag maar hou wat apart voor de bovenkant van de cake.
  9. Ik heb voor de binnenkant pure choco chunks gebruikt en voor de buitenkant pure en witte choco druppels. Vandaar de ‘tripple’ chocolate. Schep de chunks goed door het beslag.
  10. Neem dan een rechthoekig stuk bakpapier en leg deze in de broodvorm. Zorg ervoor dat de lange kanten aan beide zijden van de broodvorm uitsteken zodat je de cake straks zo uit de vorm kunt tillen.
  11. Doe het beslag in de broodvorm en verspreid het goed met een spatel. Wanneer je het beslag gelijk verspreid hebt strooi je er de overgebleven choco chunks/druppels overheen.
  12. Zet de broodvorm in de oven en bak de cake in ongeveer 60 minuten af. Test altijd even met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker droog terugkomt is dat het geval, anders weer even terug zetten.

 

Laat de cake wat afkoelen. Ik kon zelf niet wachten dus heb al wat geproefd toen de cake nog lauwwarm was. Wat een heerlijkheid!!!

 

Geniet van deze ultieme smaak voor echte chocolade lovers!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.