Frambozen Yoghurt Panna Cotta

Ik ben gek op frambozen. Als vrucht, in drankjes, of desserts, Noem het maar op! Daarnaast vind ik het ook gewoon een hele mooie vrucht. Niet vreemd dus dat de combinatie met deze panna cotta me perfect leek.

Lees meer »

Dalgona Coffee

Dit moet momenteel wel de grootste foodie trend zijn.Nu ben ik normaal niet perse trendvolgend, maar deze raakte mijn gevoelige snaar.Ik ben namelijk gek op ijskoffie, weer of geen weer.Dus ook ik ben voor deze variant gevallen.

Lees meer »

Blueberry Citroen Cake

Wat past er nu beter bij dit mooie weer dan een blueberry citroen cake?!Daar heb ik toevallig een heerlijk recept voor. Van deze heerlijk luchtige en frisse cake krijg je geen genoeg. In combinatie met het verse fruit bovenop is de smaaksensatie compleet!

Lees meer »

Bosvruchten Pakketjes

'Ik heb twee linker handen in de keuken'.Dat is een uitspraak die ik zo vaak hoor... Ook ik was ooit 1 van die personen. Zelfs mijn moeder dacht dat het nooit wat zou worden in de keuken.Maar voor mij veranderde dat toen ik op mezelf ging wonen.

Lees meer »

Wortel Cake Met Chocolade Topping

Worteltaart kennen we inmiddels allemaal. Maar wat dacht je van deze overheerlijke wortel cake? Weer even anders maar zo ontzettend lekker. Vooral de combinatie met de chocolade topping maakt het absoluut magisch.

Lees meer »

Smeuïge Chocolade Muffins

We hebben dagelijks de beste intenties wanneer het tot goede voeding komt. Ik kijk zelf graag naar wat ik eet en op welk moment ik dat doe. Ik probeer dan steeds de meest verantwoorde keuzes te maken. Maar zo af en toe heb je gewoon trek in iets lekkers.Ook dan kun je nog verantwoorde keuzes maken.

Lees meer »

Charlotte Royale

Tja, wat zal ik zeggen over dit prachtige dessert. Ik denk dat alle woorden tekort zullen doen. Het blijft bijzonder om de reacties te zien wanneer ik dit op tafel zet. Een vrij simpel te maken recept maar wat zoveel feestelijkheid en decadentie uitstraalt.

Lees meer »

Red Velvet Latte met vleugje Choco

Wat kan ik uitkijken naar alle heerlijk gerechten die de komende weken op tafel komen. Ik vind het lekker om van alles wat te eten en hou daarbij altijd ruimte vrij voor het toetje. Vaak heb ik na het eten trek in een opkikkertje. Met deze heerlijke Red Velvet Latte met een vleugje Choco komt dat helemaal goed.

Lees meer »

Vegetarische Panna Cotta

Het tweede kerst dessert dat ik met jullie wil delen is deze vegetarische Panna Cotta. Waarom vegetarisch? Er komen namelijk geen dierlijke producten in voor. Zowel de room als de yoghurt zijn plantaardig. De gelatine is vervangen door klopfix, dit fixeert de room voldoende en maakt het lekker luchtig. Het fijne is dat iedereen mee kan doen met dit dessert. De honing zou je ook nog kunnen vervangen door een plantaardige siroop of zoetstof. De koekbodem en de passievruchtenspiegel maken de smaak helemaal af en brengen een fijne balans.

Lees meer »

Crème Brulee

Het eerste dessert dat ik met jullie deel is een klassieker, maar tegelijk 1 van mijn favorieten. De reden dat dit voor mij een bijzonder recept is, is omdat dit het eerste dessert is dat ik heb leren maken alweer heel wat jaartjes terug.Het blijft een heerlijk toetje dat smaakt naar meer.

Lees meer »

Frambozen Kwarktaart met Cakebodem

Voor de verjaardag van onze jongste dochter wilde ik dit jaar net even iets anders maken. In de keuze tussen cake en kwark bedacht ik me dat een combinatie van beide ook prima kon. Omdat ik bij een ‘gewone’ kwarktaart de koekbodem wat dunnetjes vind besloot ik om een laag ananascake als bodem toe te voegen.

Lees meer »