Luchtige Sinaasappelcake

Gepubliceerd op 25 juli 2022 om 11:29

Over dit recept...

Oh, wat een verlangen...
Ik had de afgelopen dagen zo'n ontzettende trek in deze heerlijke luchtige sinaasappelcake cake. Maar met de tropische tempreraturen van de afgelopen week was bakken voor mij geen optie.

Maar zodra het weer kon ben ik de keuken in gedoken. En wat was het genieten. De cake heeft exact 24 uur geleefd, want we waren blijkbaar allemaal wel toe aan dit heerlijke stukje genot.

En als ik zeg sinaasappel, bedoel ik ook niets minder. Er gaat namelijk verse sinaasappelsap in, maar ook rasp van de schil. 

Dit moet je echt eens proberen...dit heb je ervoor nodig.

 

Ingrediënten

  • 200 gram margarine of boter op kamertemperatuur
  • 360 gram suiker
  • 4 eieren
  • 100 gram maïzena
  • Rasp van de schil van 1 sinaasappel
  • 180 ml verse sinaasappelsap
  •  240 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • Tulband bakvorm van ongeveer 24 cm.

 

Voor de topping:

  • Sap van 1 sinaasappel (ongeveer 100 ml)
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • Sinaasappelpartjes ter decoratie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden onder warmte.
  2. In de cakemixer meng je de boter, suiker, en eieren. Klop deze op hoge snelheid tot een luchtig en bleek beslag. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  3. Voeg hier de maïzena en de rasp van de sinaasappelschil aan toe.
  4. Wanneer dit helemaal opgenomen is schenk je er ,terwijl de mixer op lage stand draait, de sinaasappelsap bij. Niet schrikken want het beslag zal nu wat gaan schiften, maar dit komt straks weer helemaal goed.
  5. Meng de bakpoeder door de bloem en voeg dit in 3 delen toe aan het beslag. Laat de mixer nog steeds draaien op lage stand. Wanneer je alle bloem toegevoegd hebt laat je de mixer nog even op medium snelheid draaien tot je een egaal beslag hebt.
  6. Spray of vet de bakvorm in en schenk het beslag in de bakvorm. Verspreid het beslag goed en gelijk over de vorm.
  7. Bak de cake dan in ongeveer 45 minuten gaar. Controleer altijd even met een satéprikker of de binnenkant ook gaar is. Als de prikker nat terug komt is het nog niet zover en moet de cake nog even blijven staan.
  8. Wanneer de cake klaar is draai je het direct om op een groot bord. 
  9. Neem er de sinaasappelsap bij voor de topping. Houd hiervan 2 eetlepels apart en verwarm de rest even in de magnetron.
  10. Prik wat kleine gaatjes in de cake en druppel er dan de warme sinaasappelsap overheen. Wacht even tot de cake het sap opgenomen heeft.
  11. In de tussentijd kun je het glazuur maken door de poedersuiker met de 2 eetlepels sinaasappelsap te mengen. Meng goed tot een dikke maar toch nog vloeibaar glazuur.
  12. Schenk het glazuur dan over de cake en decoreer de cake met wat sinaasappelpartjes en laat verder afkoelen.

 

En de cake is klaar om lekker van te genieten.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra Silva Maniche
3 maanden geleden

Hoi, mag ik je wat vragen?
Welke bloem gebruik jij voor je cake's?

Dank je wel voor je mooie recepten
Gr Sandra