Chocolade Kerst Cake

Gepubliceerd op 20 december 2021 om 07:00

Over dit recept...

It's that time of the year again...

We doen weer ons uiterste best om de mooiste en lekkerste creaties op tafel te zetten. Ook ik natuurlijk!

Ik ga dan het liefst voor simpele en soms al bestaande recepten die ik in een kerstig jasje steek. Zo ook deze 'gewone' chocolade cake. 

Bak het in een feestelijke bakvorm en maak het af met een mooie topping. Ik vind witte chocolade een mooi contrast vormen, vooral met het groene van de pistache, en het rode van de granaatappelpitten.

Het resultaat...
Een echt pareltje en bijzondere lekkernij als dessert of bij de thee.

Aan de slag...

 

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 270 gram suiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 90 gram cacao poeder
  • 240 gram bloem
  • 240 ml warme melk
  • Een mespunt zout
  • 1 zakje (16 gram) bakpoeder

 

Voor de topping

  • 100 gram witte chocolade
  • 1 eetlepel boter op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel zonnebloemolie (of een andere plantaardige soort)
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes 
  • 1 theelepel gemalen pistachenootjes (ongezouten)

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte.
  2. In een grote kom meng je de eieren, de suiker, de olie, de cacao, en het zout. Klop dit met een garde of in een cakemixer.
  3. Voeg dan de warme melk toen en klop voorzichtig tot het volledig met het beslag gemengd is.
  4. Doe er in delen de bloem bij en meng steeds tussendoor.
  5. Als laatste voeg je de bakpoeder toe. Meng opnieuw tot een glad beslag.
  6. Vet een tulband bakvorm van ongeveer 24 cm in met een bakspray.
  7. Zet de bakvorm in de oven en bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar. Controleer altijd met een satéprikker of dit ook zo is. Als de prikker nat terugkomt is het nog niet zover.
  8. Als het goed is, is de cake nu klaar. Controleer met een prikker of de cake van binnen gaar is.
  9. Laat de cake ongeveer 10 minuten rusten in de bakvorm. Draai de cake dan om op een plateau of groot bord.
  10. Smelt de witte chocolade met de boter au bain marie, of in de magnetron met 30 seconden per keer tot het vloeibaar is. 
  11. Roer er dan de eetlepel zonnebloemolie doorheen. Deze zorgt ervoor dat de gesmolten chocolade een mooie glans krijgt.
  12. Giet de witte chocolade over de cake en laat het zelf naar beneden druppelen.
  13. Maak het af door er de granaatappelpitjes en de gemalen pistachenootjes overheen te strooien.

 

Laat de cake verder afkoelen.
Als dit geen eye candy voor je kersttafel is...

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.