Luchtige Room en Koekjes Dessert (Colchão de Noiva)

Gepubliceerd op 13 december 2021 om 07:00

Over dit recept...

Ken je dat ene dessert waar je op feestjes altijd naar uitkijkt?

Dit is er zo een! 
Colchão de Noiva...oftewel bruidsmatras is de naam van de meest luchtige room dessert met fijne koekkruimels. Een ware parel uit de Kaapverdische keuken.
Echt de meest simpele ingrediënten die je maar kunt bedenken, en het zijn er ook nog eens maar 4. Hoe simpel kan lekker zijn.

Oorspronkelijk werd dit dessert gemaakt voor bruiloften, maar tegenwoordig is het bij elk feestelijke moment meer dan welkom. Het toetje dat altijd als eerste op is.

Maar jij kunt het nu ook gewoon maken, op naar het recept!

 

Ingrediënten

Voor 8-10 personen

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 rol maria koekjes
  • 180 gram witte chocolade

 

Bereidingswijze

  1. In de mengkom van een mixer giet je de slagroom. Klop het op medium snelheid op.

  2. Terwijl je dit doet schenk je er in kleine beetjes de gecondenseerde melk bij.
  3. Zet de mixer nu op hoge snelheid en klop de room stijf. Wees voorzichtig dat je niet te lang klopt anders zal de room gaan schiften. Zet de room even weg in de koelkast.
  4. Doe de maria koekjes in een keukenmachine en maal ze zo fijn mogelijk tot bijna poeder structuur. Schenk dit over naar een kom.
  5. Doe dan de witte chocolade in de keukenmachine en maal tot grove kruimels. Meng deze met de gemalen koekjes.
  6. Je kunt dit dessert in een grote kom of schaal maken. Maar ik heb gekozen voor individuele porties.
  7. Zet de kleine schaaltjes klaar en doe de room in een grote spuitzak.
  8. In elk schaaltje begin je met een laagje room op de bodem. Klop voorzichtig de bakjes op het aanrecht zodat de room een egale laag vormt.
  9. Schep er dan een eetlepel van de koek/chocolade kruimels overheen en klop steeds voorzichtig om het weer goed te verspreiden. Zo krijg je straks mooie laagjes.
  10. Herhaal dit tot je schaaltje ongeveer 2/3 vol is. Eindig met een koek/chocolade kruimel laag. 
  11. Maak de schaaltjes af met een decoratie naar wens. Omdat ik ze voor de Kerst maakte heb ik aalbessen gebruikt.
  12. Zet de schaaltjes koel weg tot je ze op gaat dienen.

 

Geniet in goed gezelschap van dit heerlijke dessert.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.