Honing Cake met Sinaasappel Icing

Gepubliceerd op 12 januari 2022 om 07:00

Over dit recept...

Wat je vanavond nodig hebt bij een heerlijke kop thee?
Deze honing cake met sinaasappel icing natuurlijk!

En als ik zeg honing, bedoel ik ook echt een honing van geweldige kwaliteit met een vleugje sinaasappel.

Om het af te maken schenk je er een sinaasappel icing overheen, en maken we het af met sinaasappelpartjes ter decoratie.

Klinkt goed toch?

Dit heb je er voor nodig...

 

Ingrediënten

  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • Een snufje zout
  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 170 gram yoghurt
  • 180 gram sinaasappel honing
  • 230 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder

 

Voor de sinaasappel icing

  • 5 eetlepels poedersuiker
  • sap van een 1/2 sinaasappel
  • 1/2 sinaasappel in halve maantjes
  • Frambozen ter decoratie (gevriesdroogd of vers) 

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte.
  2. In de mengkom van de mixer klop je de suiker en de eieren op hoge snelheid tot een bleke luchtige crème.
  3. Voeg er de boter aan toe en mix.
  4. Dan doe je er de yoghurt en de honing bij. Mix opnieuw tot een egaal beslag.
  5. Meng de bloem, het snufje zout, en de bakpoeder en voeg alles beetje bij beetje toe aan het beslag.
  6. Giet het beslag over naar de bakvorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer altijd met een satéprikker. Als deze droog terugkomt is het zover. Let op: De cake rijst heel snel, en zal daarna weer wat zakken. Niet schrikken dus.
  7. Als de cake klaar is laat je het 5 minuten rusten in de bakvorm. Draai het dan om op een groot bord.
  8. Meng de poedersuiker met de sinaasappelsap tot een dik papje en schenk dit over de cake.
  9. Decoreer de cake verder met sinaasappelpartjes en de frambozen.

 

 

Neem dan even een moment om deze schoonheid te bewonderen. En daarna...

 

Eet smakelijk!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.