Mango Mousse

Gepubliceerd op 4 februari 2022 om 07:00

Over dit recept...

Ohhhhh wat is dit heerlijk! 
Bij elke hap is het alsof ik op een wolkje zit, een mango wolkje wel te verstaan.
Dit is weer een heerlijk recept uit de Kaapverdische keuken. En weer een dessert dat niet te missen is op feesten en partijen.

Ik kon het dus niet laten om het met jullie te delen. Want als je een echte mango liefhebber bent mag je deze geweldige Mango Mousse niet overslaan. Super makkelijk te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Aan de slag...

 

Ingrediënten

  • 3 gelatine blaadjes (mag ook halal versie van rund zijn)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom
  • 425 gram mango pulp

 

Bereiding 

  1. Week de gelatine blaadjes ongeveer 10-15 minuten in een kommetje water. Dompel ze helemaal onder en wacht tot ze zacht zijn.
  2. In de tussentijd klop je de slagroom stijf.
  3. In een aparte kom meng je de gecondenseerde melk met de mango pulp. Dit kan gewoon met een garde.
  4. Schenk dit beetje bij beetje bij de opgeklopte slagroom en meng voorzichtig met een spatel tot een egale crème. 
  5. Knijp de gelatine uit en leg het in een kommetje. Voeg hier 1 eetlepel kokend water aan toe en roer tot de gelatine helemaal vloeibaar is.
  6. Pak je garde er weer bij en schenk de vloeibare gelatine al kloppend bij het roommengel. Het is belangrijk om dit snel te doen, anders kan de gelatine weer stollen en krijg je klontjes.
  7. Schenk alles nu over naar een mooie diepe schaal, dek af met plasticfolie, en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. 
  8. Decoreer het daarna naar wens met toefjes slagroom, vers fruit, of anders. Ik ging voor witte chocolade krullen, gemalen pistache, en verse frambozen.

 

Neem het eens mee als je ergens te gast bent, of smul er lekker thuis van.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.