Strawberry & Cream Tiramisu

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 07:00

Over dit recept...

It must be springtime!

Want als dit dessert je niet in lente sferen brengt dan weet ik het ook niet meer.
Wat hebben we genoten van dit stukje hemel op aarde. Ik blijf het zeggen, sommige dingen zijn gewoon voor elkaar gemaakt. Like strawberries and cream. 

Vooral nu de aardbeien weer wat zoeter worden is dit een geweldig recept. Maar ook als je aardbeien nog niet zo zoet zijn kun je dit makkelijk oplossen door de aardbeien in blokjes te snijden en ze te mengen met wat aardbeienjam.

Ben je er klaar voor?
Want na dit geproefd te hebben ben je verkocht!

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

Voor 10-12 personen

  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 480 ml witte chocolademelk (anders gewoon melk)
  • 250 ml slagroom
  • 40 gram maïzena
  • 375 gram lange vingers voor tiramisu (anders gewone)
  • 180 ml witte chocolademelk (of melk) om in te dippen
  • 600 gram verse aardbeien
  • Aardbeienjam (ongeveer 2/3 eetlepels)
  • 100 gram witte chocoladevlokken


Bereiding 

  1. In een steelpan voeg je de gecondenseerde melk, de maïzena, en de witte chocolademelk toe. Breng dit op zacht vuur al roerend met een garde aan de kook.
  2. Wanneer het ongeveer de dikte van yoghurt heeft en er bubbels ontstaan haal je het van het vuur.
  3. Meng er de slagroom goed doorheen met de garde.
  4. Neem er een stuk plastic folie bij en bedek de crème om af te koelen. Om te voorkomen dat er bij het afkoelen een korst ontstaat druk je de folie zachtjes direct op de crème aan als een vliesje. Laat het volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Leg dan vast alles klaar wat je nodig hebt om de tiramisu op te bouwen. De lange vingers, een bakje met de overige witte chocolademelk, en de witte chocoladevlokken.
  6. Was de aardbeien en leg 3 van de mooiste apart voor straks op de tiramisu. Dan snijd je een stuk of 5 aardbeien in plakjes (over de lengte). Deze kun je mooi tegen de binnenwand van je schaal plakken ter decoratie. De rest snijd je in kleine blokjes voor de vulling.
  7. Je kunt nu starten met het opbouwen van de tiramisu. In een glazen schaal naar wens verspreid je eerst een laagje van de crème over de bodem. Dip de lange vingers 1 voor 1 en leg een eerste laag over de crème.
  8. Plak dan de in de lengte gesneden aardbeienplakjes rondom tegen de binnenwand van de schaal.
  9. Dan gaat er weer een laag crème over de lange vingers, opgevolgd door de aardbeienblokjes. 
  10. Druppel wat aardbeienjam hier overheen.
  11. Dip weer wat lange vingers en leg ze weer over deze laag. Herhaal dit tot de schaal voldoende gevuld is en zolang je nog ingrediënten hebt.
  12. Eindig met een laagje crème en strooi hier dan de witte chocoladevlokken gelijkmatig overheen.
  13. Snijd de 3 apart gehouden aardbeien eventueel een beetje in en waaier ze. Leg ze op de vlokken zoals jij het mooi vind. Dek dan af met plastic folie en zet in de koelkast.
  14. Laat de tiramisu het liefst een nachtje in de koelkast staan voor het lekkerste resultaat.

 

En wanneer het dan eenmaal zover is....

 

Eet smakelijk!!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Reni
6 maanden geleden

Moet de slagroom eerst geklopt worden? Of gaat hij er opgeklopt doorheen.? Gr Reni.

Elisa
6 maanden geleden

Hoi Reni, het mag er ongeklopt (vloeibaar) doorheen 😊

Sandra
6 maanden geleden

Ziet er zo mooi en lekker uit.
Mag ik je vragen waar je dat mooie schaal hebt gekocht.

Succes verder!

Elisa
6 maanden geleden

Dankjewel! Deze komt van een Turkse homedecor winkel. Ik denk dat de meeste van ze die wel verkopen. 😉

Marga Berenschot
6 maanden geleden

Hoi Elisa,
Ik heb dit recept gemaakt en de smaak was heerlijk, maar hij bleef te vloeibaar. Weet jij misschien wat ik verkeerd heb gedaan?

Elisa
6 maanden geleden

Hoi Marga,
Wat goed te horen dat het gesmaakt heeft. Wat ik me zo voor kan stellen is dat het misschien niet lang genoeg geprutteld heeft. Tijdens het kookproces dikt de saus steeds meer in.