Banana Upside Down Cake

Gepubliceerd op 18 mei 2022 om 06:30

Over dit recept...

Van alle markten thuis...

Dat kun je wel zeker zeggen van de banaan. Want wat kun je dit heerlijke stukje fruit voor veel doelen gebruiken.
Dus ook voor deze Banana Upside Down Cake!

En wat is dit genieten. Een laagje gekarameliseerde banaan op een luchtige cake. En vergis je niet, want hoe rijper de banaan hoe lekkerder.

En dan heb ik nog niet eens benoemd hoe oogstrelend mooi deze cake is.

Dus heb je wat gespikkelde banaantjes liggen?

Kijk dan snel wat je nog meer nodig hebt...

 

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 grote eieren
  • 390 gram bloem
  • 400 gram suiker voor de cake
  • 250 gram suiker voor de karamel
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur) 
  • 240 ml melk
  • 1 eetlepel (maatschepje) bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel (maatschepje) vanille extract

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Mix op hoge snelheid de boter, de suiker, en de eieren tot een bleke luchtige crème.

  3. Voeg nu de vanille extract en het snufje zout toe.

  4. Terwijl de mixer draait voeg je om en om steeds een een deel bloem en een scheut melk toe. Totdat een mooi en egaal beslag ontstaat.

  5. Snijd de bananen in lange plakken en leg ze vast klaar. 

  6. Zet het deel suiker voor de karamel met een scheut water in een steelpannetje op medium vuur en breng dit aan de kook. Blijf wel in de buurt zodat de suiker niet verbrandt. Roeren is niet nodig, alleen af en toe het pannetje zachtjes draaien. 

  7. Neem een rechthoekige springvorm van ongeveer 40 cm lang en leg een stuk bakpapier over de bodem, klem deze vervolgens vast met de rand zodat er aan de zijkanten een rokje overblijft van het bakpapier.

  8. Wanneer de gesmolten suiker goud van kleur is haal je het van het vuur. Ovenwantjes aan...en schenk de karamel heel voorzichtig in de springvorm. Draai deze rond totdat de hele binnenkant voorzien is van een laag karamel.

  9. Leg nu in een leuke vorm de plakken banaan op de bodem van de bakvorm.

  10. Schenk het beslag er overheen en strijk dit goed glad met een spatel.

  11. Bak de cake in ongeveer 60 minuten af, en steek een satéprikker er in om te kijken of het gaar is. Als de prikker droog terug komt dan is de cake klaar.

  12. Keer de cake om (upside down) op een mooi plateau en verwijder heel voorzichtig de springvorm.

  13. Laat nu de cake volledig afkoelen en snijd het in vierkantjes.

 

Nu nog een kopje thee erbij, en genieten maar.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.