Crunchy Twix Dessert

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 06:30

Over dit recept...

Dussssss, ik dacht het is weekend en jullie zijn vast toe aan iets lekkers.

Niet dat deze Crunchy Twix Dessert zo'n lange introductie nodig heeft, maar ik wil toch even benadrukken hoe zeer je dit heerlijke toetje nodig hebt in je leven.
Het zachte van de cakebodem, in combinatie met de crunchy mascarpone vulling, gevolgd door een karamel laagje en chocolade is echt hemels.

En dat is precies het enige wat ik erover wil zeggen.
Wil je het zelf ervaren? Dan ben je nu nog ruim op tijd om alles in huis te halen voor vanavond.

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

  • 6 reepjes Twix
  • 500 gram mascarpone
  • Chocolade cake verkruimeld (zelfgemaakt of zelf gekocht)
  • 5/6 eetlepels slagroom (van 250 ml beker) 
  • 5 eetlepels gecondenseerde melk
  • 1 potje karamelpasta
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Een stukje pure of melkchocolade om te smelten

 

Bereidingswijze

  1. Hak 5 van de Twix reepjes fijn en zet apart.
  2. In een grote kom doe je de mascarpone.

  3. Voeg hier de slagroom en de gecondenseerde melk aan toe en meng tot een gladde crème. 
  4. Ook het zakje vanillesuiker mag erbij.
  5. Strooi de fijngehakte chocoladereepjes er in en meng goed met de mascarpone. Zet even in de koelkast. 
  6. In de tussentijd verkruimel je de chocolade cake.
  7. Bedek hiermee de bodem van een glazen schaal. Het mag ongeveer een halve centimeter dik zijn. Druk de kruimels stevig aan.
  8. Hier overheen schep je de mascarpone met de chocolade. Verspreid over de hele schaal en strijk glad.
  9. Verwarm de inhoud van het potje karamelpasta tot het vloeibaar genoeg is om te schenken.
  10. Schenk het dan over de mascarpone en strijk ook weer glad.
  11. Zet weer een half uur in de koelkast. 
  12. Klop de overgebleven slagroom met een beetje poedersuiker stijf.
  13. Smelt het stukje chocolade.
  14. Neem het dessert weer uit de koeling en breng de gesmolten chocolade in heen en weer beweging aan over de karamel zodat je streepjes krijgt. Met een spuitzakje of een lepeltje.
  15. Schep dan ook de slagroom over naar een spuitzak met stermond en spuit toefjes.
  16. Snijd dan de overgebleven Twix reep in plakjes en leg er een op elk toefje slagroom. Mocht je kruimels over houden kun je die ook over het dessert strooien.

 

Zet het dessert nog minimaal een uur in de koelkast en dan...smullen maar!

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.