Kipspiesjes van de Grill
Zullen we het maar niet hebben over die heerlijke warme zonnestralen die maar uitblijven?Wat verlang ik er weer naar om de BBQ aan te steken en lekker te genieten. Toekomstmuziek?
Zullen we het maar niet hebben over die heerlijke warme zonnestralen die maar uitblijven?Wat verlang ik er weer naar om de BBQ aan te steken en lekker te genieten. Toekomstmuziek?
Ah traybakes...wat hou ik toch van deze easy manier van koken. Alles op een bakplaat en de oven in. En ondertussen heb je je handen vrij om allerlei andere klussen te klaren terwijl het avondeten zichzelf vermaakt.
Het is eindelijk Lente!Nu dit buiten ook te merken is voel ik ook echt weer lentekriebels.En dit is terug te zien in hoe ik kook.Ik ga weer voor lichte smaken en heldere frisse kleuren.
Dit is een recept voor de kluivers onder ons.Hoor jij hier bij? Dan mogen deze heerlijke smeuïge kipkluifjes in een marinade van honing en knoflook zeker niet op tafel ontbreken.Je zult zeker weten punten scoren als je deze maakt.Lekker bij het avondeten maar natuurlijk ook voor op de borrelplank. Door de kipkluifjes een dag van te voren al te marineren trekken de smaken optimaal in. Lukt dit niet? Marineer ze dan minimaal 2 uur van te voren.
Het witte goud!Elk jaar is het weer uitkijken naar deze heerlijke groente. Zo zacht er romig van smaak en heerlijk op elke manier.
Oh wat houden we thuis van eenpansgerechten. Super smaakvol en het scheelt bovendien een hoop afwas.Dat smaakvolle geldt absoluut voor deze Curry Rijst met Kip.
Hoe vaak eet jij vis?Wij eten het thuis heel graag in alle soorten en vormen. Ik denk dat we zo'n 2 tot 3 keer per week vis eten.Onze favorieten zijn toch wel zalm, tonijn, en witvis soorten.De kabeljauw staat in onze top 5. Het is een vrij neutraal visje dat zich makkelijk aanpast aan verschillende smaken. En deze keer is dat onder een korstje van geroosterde amandelen, ui en andere kruiden. Super lekker!
Zoete aardappels! Ik heb ze altijd in huis en maak er werkelijk van alles van.Van friet, en cake, tot aan deze heerlijke soep toe.Er zitten lekker veel vitamientjes in en het is heerlijk als bijvoorbeeld voorgerecht of lunch. En de volgende dag smaakt het stiekem nóg veel lekkerder.Als je een liefhebber bent moet je dit recept zeker eens proberen.
Nu de temperatuur weer iets aangenamer wordt lijkt de lente in zicht.Dat betekent weer tijd voor heerlijke salades, en lichte maaltijden.
Sommige gerechten zijn zo lekker dat ik echt hap voor hap geniet. Vooral bij deze heerlijke aardappel gratin heb ik dat. Het is zo romig en zacht van smaak dat het bijna als fluweel op je tong is.
Ouderwetse macaroni in een bootje? Juist! In dit recept eten we de ouderwetste macaroni in een courgette bootje. Heel simpel, heel lekker, en bovendien best gezond.De kinderen vinden het geweldig en de bootjes gaan er als warme broodjes in.
Er zijn twee dingen waar ik het heerlijk warm van krijg in de winter. Dat zijn pasta en soep. Dus een combinatie van beide is gewoon een stukje hemel op aarde. Dat geldt totaal voor deze noedelsoep met rode curry, kipfilet, en veel groente. Lekker pittig maar zeker ook vullend als hoofdmaaltijd.