Gegrilde Asperges in een Krokant Jasje
Hoe maak jij asperges het liefst?Elk voorjaar kijk ik weer uit naar dit witte goud. Ik lust het werkelijk op alle manieren mogelijk, daarom probeer ik er altijd snel bij te zijn voor de eerste oogst.
Hoe maak jij asperges het liefst?Elk voorjaar kijk ik weer uit naar dit witte goud. Ik lust het werkelijk op alle manieren mogelijk, daarom probeer ik er altijd snel bij te zijn voor de eerste oogst.
Met Pasen pakken we uit.De tafel wordt gedekt met veel lekkers. Beginnend met een heerlijke brunch, en later opgevolgd door een lichtere avondmaaltijd.
Carbs, carbs, carbs. Why are they so good!Je maakt me serieus gelukkig met een romige aardappel gratin met heeeel veel kaas.Heerlijk, maar natuurlijk niet zo gezond.
Ken jij het geheim van een scheutje azijn?Onlangs mocht ik kennismaken met de azijnen van Tromp & Rueb. Deze zijn volgens eeuwenoude receptuur op ambachtelijke wijze gebrouwen en 100% puur. En er is voldoende keuze, want er zijn inmiddels verschillende soorten beschikbaar met elk een eigen karakter.Al sinds ik me kan herinneren staat er bij moeders thuis een fles azijn op het aanrecht. Binnen handbereik want ze gebruikt het standaard bij elke maaltijd. En zo heb ik het ook meegenomen in mijn eigen keuken. Bij het marineren van vlees en vis, als smaakmaker voor salade dressings, maar ook bij de bereiding van sommige groenten om de levendige kleur te behouden.Voor mijn versie van deze Loaded Potato Wedges met Stoofvlees gebruikte ik de Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel. De volle tonen geven net dat beetje extra smaak aan het vlees, en bovendien maakt azijn de runderlappen nog malser. Dat is het geheim van een scheutje azijn. Daarnaast gebruikte ik het ook in de yoghurtsaus voor een fris zuurtje. Heel veelzijdig dus. Ben je al benieuwd naar dit heerlijke recept?
Anything creamy and cheesy is my favorite!En hoe...want deze romige pompoen risotto met pittige garnalen past perfect binnen dit profiel.Het is letterlijk genieten bij elke hap. Het zachte en romige van de risotto in combinatie met het zoete en pittige van de garnalen is werkelijk hemels.Je bent er even mee bezig, maar dan heb je ook wat. Het meeste werk zit namelijk in het bereiden van de risotto. Niet moeilijk, maar je krijgt er wel spierballen van. Je moet namelijk blijven roeren tot het klaar is om te voorkomen dat de rijst aan de bodem van de pan blijft plakken.
Er zijn gewoon van die dagen dat je comfort boven alles kiest.Dan moet wat ik eet bijvoorbeeld lekker smeuïg en vooral cheesy zijn.Op die momenten is deze Tomato Mac & Cheese echt perfect en raakt precies de juiste snaar.
Ken je ook die gerechten die binnen 30 minuten klaar zijn?
Onlangs ontving ik weer een mooi pakket met premium kalfsvlees van Peter’s Farm. En of ik daar raad mee weet!
Verruim je Blik!
Wat dit is?
Haasten haasten, en nog eens haasten...
Bacalhau com Natas