Gegrilde Aubergine met Kerrierijst en Tomaatjes

Gepubliceerd op 27 april 2022 om 07:00

Over dit recept...

Liefde voor aubergines...

Dat is bij mij echt iets van het afgelopen jaar. Want hiervoor was ik niet bepaald een liefhebber. Nu eet ik het best regelmatig en meestal gegrild. Dan komt wat mij betreft de smaak het beste tot z'n recht.

In dit recept heb ik het vegetarisch gehouden. Makkelijk te maken, snel op tafel, en super gezond natuurlijk.

Wil je er toch een stukje vlees of vis bij dan kun je dat gewoon toevoegen.
En hou je echt niet van aubergines kun je die ook vervangen voor courgettes.

Ga je ook voor dit heerlijke recept?

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 3-4 personen

  • 2 grote aubergines
  • Ongeveer 2 theeglazen gekookte rijst met losse korrel
  • 400 gram roerbakgroenten
  • 2 handjes snoeptomaatjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Optioneel: een snufje cayennepeper
  • Scheutje olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. In een wok of hapjespan verwarm je de olijfolie en meng je de rijst met het zout en alle kruiden. Roerbak een minuut of 3 op hoog vuur.
  2. Voeg dan de groenten toe en roerbak nog eens een minuut of 5 tot de groenten een beetje gaar maar nog wel knapperig zijn. Proef of de smaak naar wens is en stel eventueel wat bij.
  3. De rijst is klaar, zet het even opzij.
  4. Was de aubergines en snijd ze over de lengte door midden als twee bootjes.
  5. Verhit een grillpan en voeg een scheutje olijfolie toe.
  6. Wanneer de pan goed heet is zet je het vuur laag en leg je de aubergines met de gesneden kant naar beneden in de pan. Gaar de aubergines in ongeveer 7 minuten gaar maar niet te zacht.
  7. Haal de aubergines dan uit de grillpan en strooi er de doormidden gesneden snoeptomaatjes in. Grill ze tot ze een beetje zacht zijn. Haal ze dan ook uit de pan.
  8. Nu alles klaar is maken we het bord op. Leg op elk bord een helft van de aubergine en schep er wat lepels van de gewokte kerrierijst bovenop.
  9. Leg hier dan de tomaatjes op en druppel er wat van het kookvocht van de tomaatjes overheen.

 

Dan is het tijd om lekker aan tafel te gaan.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.