Gegrilde Kalfslende

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 07:00

Over dit recept...

Met Pasen pakken we uit.
De tafel wordt gedekt met veel lekkers. Beginnend met een heerlijke brunch, en later opgevolgd door een lichtere avondmaaltijd.

Meestal is dit een goed gevulde maaltijdsalade die we aan tafel opbouwen. En daar past deze gegrilde kalfslende goed bij. Goed gekruid en bijzonder mals. Ik snijd de kalfslende in fijne plakjes zodat iedereen er makkelijk bij kan.

En smullen maar!

Dit recept mocht ik weer maken in samenwerking met Peter’s Farm®. Hier wordt op verantwoorde wijze premium kalfsvlees geproduceerd waarvan je de herkomst kunt traceren. Ben je benieuwd naar meer? Bezoek dan de website. 

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 4-6 personen

 • ± 1 kilo kalfslende

 • 50 ml olijfolie

 • 2 eetlepels azijn

 • 2 eetlepels vloeibare boter

 • 4/5 theelepels zout

 • 2 eetlepels paprikapasta (of 1 eetlepel tomatenpuree)

 • 6 teentjes knoflook geperst

 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

 • Een mespunt cayennepeper

 

Bereidingswijze

 1. Leg de kalfslende in een grote braadslede en prik er met een scherp mes gaatjes in. Dit zorgt ervoor dat de marinade goed intrekt.

 2. In een kommetje meng je alle overige ingrediënten voor de marinade. Voeg in eerste instantie 4 theelepels zout toe. Proef of dit voldoende is, en voeg eventueel een vijfde toe. De marinade mag best overdreven zoutig zijn aangezien maar een deel ervan in het vlees trekt.

 3. Masseer de marinade in en over het vlees. Zowel de onder- als de bovenkant. En laat het vlees dan ongeveer 30 minuten rusten.

 4. Verwarm de oven in de tussentijd vast voor op 200 graden hete lucht stand.

 5. Schuif de braadslede met het vlees de oven in en gaar het vlees in ongeveer 30 minuten. Draai het vlees af en toe om zodat beide kanten kunnen garen.

 6. Dan zet je de oven op 180 graden grill stand. In ongeveer nog 20 minuten grill je het

 7. vlees aan beide kanten mooi bruin. Schep er af en toe wat van het kookvocht overheen zodat het niet droog wordt.

 8. Wanneer het vlees klaar is laat je het een minuut of 10 afkoelen. Snijd het dan in dunne plakjes en serveer op een mooie schaal met bijvoorbeeld helder groene groenten of een salade voor een mooi contrast.

 

En zo makkelijk is het...

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.