Loaded Potato Wedges met Stoofvlees

Gepubliceerd op 14 maart 2022 om 07:00

Over dit recept...

Ken jij het geheim van een scheutje azijn?

Onlangs mocht ik kennismaken met de azijnen van Tromp & Rueb. Deze zijn volgens eeuwenoude receptuur op ambachtelijke wijze gebrouwen en 100% puur. En er is voldoende keuze, want er zijn inmiddels verschillende soorten beschikbaar met elk een eigen karakter.

Al sinds ik me kan herinneren staat er bij moeders thuis een fles azijn op het aanrecht. Binnen handbereik want ze gebruikt het standaard bij elke maaltijd. En zo heb ik het ook meegenomen in mijn eigen keuken. Bij het marineren van vlees en vis, als smaakmaker voor salade dressings, maar ook bij de bereiding van sommige groenten om de levendige kleur te behouden.

Voor mijn versie van deze Loaded Potato Wedges met Stoofvlees gebruikte ik de Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel. De volle tonen geven net dat beetje extra smaak aan het vlees, en bovendien maakt azijn de runderlappen nog malser. Dat is het geheim van een scheutje azijn.
Daarnaast gebruikte ik het ook in de yoghurtsaus voor een fris zuurtje. Heel veelzijdig dus.
Ben je al benieuwd naar dit heerlijke recept?

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor het stoofvlees:

  • 1 kg magere runderlappen
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel
  • Scheutje olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 1 ui
  • 1 eetlepels ketjap manis
  • 10 hele kruidnagels
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 800 ml rundvleesbouillon (van tablet)

 

Ingrediënten voor de Potato Wedges:

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare boter

 

Ingrediënten voor de yoghurtsaus:

 

Overige ingrediënten:

  • Snoeptomaatjes
  • Bosui


Bereidingswijze

  1. Snij het vlees in blokjes en meng er de bij genoemde ingrediënten (behalve de bouillon) doorheen. Zet het vlees even opzij zodat de marinade in kan trekken.

  2. Snipper de ui en fruit deze in wat olijfolie. Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin.

  3. Schenk er dan de bouillon bij en breng al roerend aan de kook.

  4. Stoof het vlees op laag vuur en afgedekt in ongeveer 2 uur zacht en gaar. Schep het elke 20-30 minuten om en voeg indien nodig extra bouillon toe als je ziet dat het te snel verdampt.

  5. Als het stoofvlees klaar is zet je het vuur af en laat je het vlees rusten.

  6. Verwarm de oven voor op 200 graden hete luchtstand.

  7. In de tussentijd was en snijd je de aardappels in grove parten. Breng het op smaak met de olijfolie, boter en kruiden.

  8. Bak ze in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.

  9. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus en snijd de snoeptomaatjes en de bosui.

  10. In een kom leg je wat van de aardappelpartjes. Schep hier een fijne hoeveelheid van het stoofvlees overheen, maak af met een flinke lepel yoghurtsaus, de gesneden bosui en snoeptomaatjes.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.