Tropical Flatbread Chicken Wraps

Gepubliceerd op 4 mei 2022 om 07:00

Over dit recept...

Ok, picture this...
Vers gebakken flatbread, gegrilde kipfilet, en een heerlijke mangosalsa. En om het af te maken een frisse knoflook muntsaus.

Wrap it up together, en serveer op een mooie zonnige dag. Wie krijgt daar nou geen trek van?

Ze waren thuis dan ook heel blij met me toen dit deze week op tafel stond. En terecht, want wauw wat hebben we gesmuld. Alles was op.

Door de bijzondere combinatie van smaken waan je je echt even op een warme tropische bestemming. 

Dat is nogal een belofte he?

Probeer het zelf.

Als wrap heb ik een Turkse flatbread zelf gemaakt. Maar dit kun je natuurlijk ook gewoon zelf kopen.

Dit is het heerlijke recept...

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 3-4 personen

Ingrediënten voor de kip en marinade

  • 6 kipfilets
  • 3 theelepels zout
  • 3 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 3 theelepels gewone paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel vloeibare boter

 

Ingrediënten voor de knoflook muntsaus

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 4 blaadjes fijngesneden munt
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Een scheutje water

 

Ingrediënten voor de mangosalsa

  • 1 grote rijpe mango
  • 1 grote avocado
  • 1 rode puntpaprika
  • Een paar takjes peterselie
  • 1/2 limoen

 

Extra

  • Slasoort naar keuze
  • Flatbread naar keuze
  • Prikkertjes (bijvoorbeeld tandenstokers)

Bereidingswijze

  1. Reinig de kip en snijd het in dunne reepjes.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en schep dit door de kipreepjes. Laat even staan zodat de marinade in kan trekken.
  3. In de tussentijd meng je ook alles voor de knoflook muntsaus. Zet dit in een kommetje afgedekt weg in de koelkast.
  4. Schil en snijd alle vruchten en groenten voor de mango salsa in kleine blokjes, en snipper de peterselie. Doe het samen in een kom en knijp er de halve limoen boven uit. Dit geeft een lekker zuurtje en voorkomt ook dat de avocado verkleurt. Zet dit ook afgedekt weg in de koelkast.
  5. Dan komt het moment om de kip te grillen. Gebruik hier het liefst een grillpan voor, maar een hapjespan kan natuurlijk ook.
  6. Wanneer de pan goed heet is verspreid je met een kwastje wat boter over de bodem en zijkanten.
  7. Voor het beste resultaat bak je de kip in meerdere delen, En als je een grillpan gebruikt bak de kip dan mooi met grillstrepen.
  8. Zet voor het vullen van de wraps alles klaar. Van het flatbread, de kip, magosalsa, sla, en saus aan toe.
  9. Verdeel een lepel van de knoflook muntsaus over het flatbread. Leg hier wat sla op, gevolgd door de kip, een flinke lepel mangosalsa, en een lekkere dot van de knoflook muntsaus.
  10. Pin de wraps eventueel aan een kant dicht zodat ze niet steeds openvallen.
  11. Serveer de wraps dan mooi op bijvoorbeeld een houten serveerplank, strooi er nog wat fijngesneden munt overheen, en leg er wat partjes limoen tussen ter decoratie.

 

Heb je al trek gekregen?

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Kim
5 maanden geleden

Ziet er heerlijk uit! Is het recept van de flatbreads ook ergens te vinden?

Elisa
5 maanden geleden

Hoi, ik heb het recept voor de Turkse Lavaş gemaakt van Aysens kitchen 😉