Spicy Gamba Pasta

Gepubliceerd op 9 mei 2022 om 06:50

Over dit recept...

Spicy Gamba Pasta...
Ja, deze pasta is niet voor de poes. De naam zegt het al, minimaal mild spicy is het zeker. Maar natuurlijk met ruimte voor de echte strijders die voor extra pittig gaan.
Zo nu en dan dan houden we thuis best wel van een vurige tranentrekker.

Eigenlijk is het een hele simpele pasta. Want het enige dat erbij gaan zijn de gamba's en de saus. Maar dit is precies voldoende voor een plek in de top vijf van lekkerste pasta's wat mij betreft.

Genoeg gezegd!
Op naar het recept...

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 3-4 personen

  • 400 gram tagliatelle
  • 750 gram gamba's (grote garnalen)
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel chili flakes
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 200 ml gezeefde tomaten 
  • 250 ml room
  • Een scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Een paar takjes peterselie fijngesneden

 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Voeg een scheutje olijfolie en een snuf zout toe aan het water.
  2. Kruid de gamba's met het zout, olijfolie, azijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, en de chili flakes. Laat een minuut of 10 staan.
  3. Verhit in de tussentijd een hapjespan of wok en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. 
  4. Bak dan de gesnipperde ui glazig en voeg de gamba's inclusief marinade toe.
  5. Bak de gamba's in ongeveer 10-15 minuten gaar en mooi roze.
  6. Schenk er dan de gezeefde tomaten en room bij en laat nog eens een minuut of 5 pruttelen op zacht vuur.
  7. Proef of de saus de gewenste smaak heeft. Voeg eventueel op dit punt nog wat extra pittigheid toe.
  8. De pasta is inmiddels klaar. Giet het water af en voeg de pasta in beetjes toe aan de saus met gamba's. Roer steeds voorzichtig om.
  9. Als laatste strooi je er de fijngesneden peterselie overheen en meng dit een beetje door de pasta.
  10. Serveer de pasta dan direct in een mooi pastabord en strooi er eventueel ter decoratie nog wat chili flakes overheen.

 

Tijd om lekker aan tafel te gaan.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.