Plaatpizza Tomaat Basilicum
Pizza met Kerst?Zeker wel als het een homemade pizza betreft!
Pizza met Kerst?Zeker wel als het een homemade pizza betreft!
Brood en Pesto...Een match made in heaven als je het mij vraagt. Daarom besloot ik deze croissantbroodjes met pesto te vullen. Groene pesto that is...
Het geheim van een scheutje azijn is…
Rijst Kroketjes...oftewel Bolinhos de arroz in het Portugees.
Is er ooit zoiets als genoeg knoflook?
Wij zijn thuis echte flexers en eten dus regelmatig vegetarisch. Dat is wat ons betreft net zo lekker en hiernaast zijn de mogelijkheden qua gerechten die binnen een flexitarisch eetpatroon passen, enorm.
Zooooo dol op vers en zelfgemaakt brood!Ik maak dan ook bijna wekelijks wel iets.
Lekker weer opnieuw beginnen. Werken aan je doelen voor dit jaar, en uitkijken naar langere zonnige dagen. Dat is januari voor mij…Ondanks dat ik de feestdagen erg leuk vind, merk ik dat ik daarna toch ook weer behoefte heb aan rust regelmaat en reinheid. Vooral wat eten betreft. Mijn lichaam vraagt dan weer om gezondere en lichtere maaltijden.
Het is bijna Kerst!Dat betekent graven, bladeren, en zoeken naar de meest heerlijke recepten.Elk jaar weer kan ik zo uitkijken naar dit moment en doe ik mijn best om er weer de beste belevenis van te maken.
Als er iets is waar we in de Kaapverdische keuken goed in zijn dan is het wel het kruiden van vlees en vis. En meestal met hele simpele ingrediënten. We gebruiken bijvoorbeeld veel knoflook, zout, uien, en olijfolie.
Verruim je Blik!
Heb je ook wel eens dat je iets eet en in gedachten afdwaalt naar een mooie herinnering?Dat heb ik altijd als ik deze broodjes eet. Het recept is gebaseerd op de Portugese Pão com Chouriço. Toen we net samen waren woonde mijn man nog in Portugal, en vloog ik elke maand een weekend heen en weer. Een van mijn vaste snacks als ik aankwam was een vers en soms nog warm broodje met chorizo. Zo lekker!