Croissantbroodjes met Pesto

Gepubliceerd op 24 oktober 2022 om 07:00

Over dit recept...

Brood en Pesto...
Een match made in heaven als je het mij vraagt. Daarom besloot ik deze croissantbroodjes met pesto te vullen. Groene pesto that is...

En wauw, ik kan je vertellen dat de combi van warm luchtig brood met het kruidige en hartige van de pesto echt het proberen waard is. 

Even geduld hebben met het deeg, maar moeilijk is het zeker niet om te maken.

Ik serveerde de broodjes met een heerlijke pompoensoep.
Lekker warm serveren en...Smullen maar!

Kijk hieronder wat je nodig hebt...

 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 280 ml warme melk
  • 100 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • 60 gram suiker
  • 32 gram verse gist
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Voor de vulling:

  • 2 eetlepels boter
  • 2 theelepels groene pesto (Koro kortingscode WATEETELISA) 
  • Een snufje zout
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

 

Voor de afwerking:

  • 1 geklutst ei

Bereidingswijze

  1. In een keukenmachine meng je alle ingrediënten voor het brooddeeg. Zorg ervoor dat de gist en het zout niet direct tegen elkaar aan komen. (zout de-activeert gist)
  2. Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een geheel. Het deeg zal een klein beetje plakkerig zijn maar wel heel flexibel.
  3. Vet een kom in met wat olie en leg de deeg bol erin. Dek af met plasticfolie en laat het op een warme plek in huis 1 uur rijzen.
  4. Voor de pestovulling meng je alle ingrediënten met elkaar tot een pasta, en zet even apart.
  5. Wanneer het deeg gerezen is neem je het uit de kom en verdeel je het in ongeveer 9 gelijke stukken.
  6. Rol er bolletjes van en dek af met een theedoek.
  7. Bekleed ondertussen een vierkante bakvorm met bakpapier. Ongeveer 25 x 25 cm.
  8. Rol de bolletjes een voor een tot een peervorm (met een tuitje), en rol dan uit tot een lange driehoek.
  9. Breng met een bakkwast wat van de pesto pasta aan (houd ong. 1 eetlepel apart), en rol de driehoek vanaf de brede kant op naar de punt toe. Precies als een croissant.
  10. Leg de rolletjes in de bakvorm beginnende in een hoek. Eerst 1, dan 2 naast elkaar, dan 3, en weer terug naar 2. en 1. Zie video.
  11. Dek de bakvorm af met een theedoek en laat de broodjes nog eens 30 minuten rijzen.
  12. Verwarm nu ook de oven vast voor op 180 graden onder warmte.
  13. Wanneer de tweede rijs klaar is bestrijk je de broodjes met het losgeklopte ei. Hier gaan ze mooi van glimmen.
  14. Zet de ovenschaal in de oven en bak de broodjes af in ongeveer 25-30 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.
  15. Verwarm nu de achtergehouden eetlepel pesto pasta tot het vloeibaar is en bestrijk hier de broodjes mee.

 

Als de broodjes klaar zijn laat je ze nog even afkoelen, en dan....smullen maar!

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.