Homemade Flatbread

Gepubliceerd op 18 januari 2023 om 09:58

Over dit recept...


Naan, Lavaş, pita's, of tortilla's...I love them all! 

Ik ben werkelijk dol op flatbreads, maar dan wel zelfgemaakt of van een goede bakker.
En zelf maken is lang zo ingewikkeld nog niet. Wat je nodig hebt is alleen een stukje geduld om het deeg te bereiden.

Het recept voor deze versie lijkt het meest op de Turkse Lavaş. Dit type flatbread is zo zacht en tegelijk super elastisch. Je maakt ze makkelijk in de koekenpan.

Eigenlijk zijn ze met elke vulling lekker. Zo heb ik eerder recepten met jullie gedeeld voor  Sweet Chili Salmon Taco's en Tropical Flatbread Chicken Wraps.

Hieronder zie je het makkelijke recept voor ongeveer 10 stuks.

 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 330 ml warm water
  • 21 gram verse gist
  • 1 theelepel zout
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 theelepel suiker

 

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom, maar zorg dat je het zout niet direct over de gist strooit. Dit deactiveert de werking. 
  2. Met een keukenmachine en deeghaak kneed je alles tot een soepel en elastisch deeg. Dit doe je op medium snelheid en ongeveer 10 minuten lang. Met de hand kan natuurlijk ook, het duurt alleen iets langer.
  3. Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm het tot een bal. Vet een andere kom in met olie en leg het deeg hierin. Dek af met plastic folie of plastic zak en zet weg op een warm plekje in huis. 
  4. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen tot het in omvang minimaal verdubbeld is.
  5. Wanneer het deeg klaar is neem je het uit de kom en verdeel het deeg in 10 balletjes. Houd ze afgedekt met een schone theedoek.
  6. Verwarm vast een bakplaat of grote koekenpan met goede anti aanbak laag.
  7. Rol de deegballetjes een voor een plat en leg ze dan in de koekenpan. Je hoeft de pan niet in te vetten.
  8. Keer de flatbreads wel elke 5 seconden om. Je zult zien dat het deeg opbolt. Het is de bedoeling dat het alleen heel lichtbruin gebakken wordt en niet te lang anders drogen ze uit.
  9. Doe dit met al het deeg en leg de flatbreads die klaar zijn steeds op een apart bord dat je afdekt met een theedoek. Zo blijven ze zacht.

 

And that's all!
Eet ze lekker warm op en vul ze met wat jij het lekkerst vind.

 

Geniet ervan!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.