Bladerdeeg Sticks met Kaas

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 06:30

Over dit recept...


Stel je eens voor...de makkelijkste bladerdeeg snack ooit!
Klaar in een handomdraai, en slechts 4 ingrediënten.
Hmmm ik hoor je denken, hoe dan?

Deze Bladerdeeg Sticks met Kaas zijn je absolute redding als je onverwacht bezoek krijgt. Dikke kans dat je de meeste ingrediënten gewoon in huis hebt, en anders een 'note to self!'

25 minuten in de oven en ready to eat!
Serveer er een dipsausje naar wens bij en klaar. Ik dip ze graag in een spicy sweet chilisaus.

Zet dus de volgende boodschapjes op je lijst...

 

Ingrediënten

  • 5 velletjes bladerdeeg
  • 10 paaltjes kaas (soort naar wens)
  • 1 ei
  • Sesamzaadjes
  • Dipsaus naar wens

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht stand.
  2. Snijd de velletjes bladerdeeg in 2 gelijke helften.
  3. Leg een paaltje kaas in de lengte op het bladerdeeg, maak de randjes vochtig met water en rol de kaas erin op.
  4. Druk de deegrandjes goed aan en zorg dat de naad naar beneden ligt tijdens het bakken. De uiteinden van het deeg druk je dicht met een vorkje.
  5. Herhaal de stappen tot je 10 sticks hebt en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Kluts het ei en bestrijk de sticks ermee.
  7. Strooi de sesamzaadjes er overheen en zet de bakplaat in de oven.
  8. Bak de sticks in ongeveer 25 minuten knapperig en goudbruin.
  9. Serveer ze het liefst direct voor de perfecte cheese pull, en dip in je favoriete saus.

 

Een kind kan de was doen!

 

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.