Hartige Bladerdeeg Ster

Gepubliceerd op 15 december 2021 om 07:00

Over dit recept...

Het is bijna Kerst!
Dat betekent graven, bladeren, en zoeken naar de meest heerlijke recepten.
Elk jaar weer kan ik zo uitkijken naar dit moment en doe ik mijn best om er weer de beste belevenis van te maken.

Vorig jaar zag ik voor het eerst deze hartige bladerdeeg ster voorbij komen en besloot meteen dat ik het dit jaar wilde maken.

Dus hier is mijn versie. Crunchy, cheesy, en goed gevuld.

Dit kun je trouwens nauwelijks een recept noemen, want een kind kan de was doen.
Easy peasy zo gepiept dus...maar met een groots resultaat.

 

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg op rol
  • 3 eetlepels zachte kruidenboter
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 150 gram geraspte mozzarella 
  • Een eetlepel fijngesneden peterselie
  • Een 1/2 theelepel chili flakes
  • 1 eetlepel vloeibare boter

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden onder en boven warmte.
  2. Leg een vel bakpapier neer en rol hier het eerste vel op uit. Knip en plak tot je een vierkant hebt.
  3. Besmeer het hele oppervlak dan met de zachte kruidenboter.
  4. Daar overheen smeer je de pesto uit.
  5. Strooi 2/3 van de geraspte mozzarella daar weer overheen.
  6. Eindig met wat van de peterselie.
  7. Op een ander vel bakpapier rol je het tweede vel bladerdeeg uit. Knip en plak ook dit vel tot een even grote vorm als de eerste.
  8. Met behulp van het bakpapier leg je het tweede vel precies passend over het belegde vel en druk een beetje aan.
  9. Vet de randjes van een groot rond bord in met olie en leg het ondersteboven op het deeg. Met een pizzaroller snijd je de randjes om het bord eraf. Net weggooien, want deze kun je apart alsnog bakken.
  10. Neem dan een klein kommetje en vet ook hier de randen van in. Leg het ondersteboven precies in het midden van het deeg. Snijd dan stroken als zonnestralen. Het kan helpen om eerst boven, onder, links, en rechts te markeren. Vanuit deze punten kun je gelijke stroken maken.
  11. Draai dan elk van de stroken 1 keer helemaal rond en leg de buitenste rand plat. Doe dit ook met de andere stroken. Laat de randen op elkaar aansluiten zodat het geheel wel rond blijft.
  12. Bestrijk het deeg dan met boter, en bestrooi met de overgebleven kaas, de peterselie, en de chili flakes.
  13. Bak de ster in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  14. Serveer het direct nu de kaas nog lekker chewy is.

 

En smullen maar...

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.