Pittige Vegan Cheese Dip

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 07:00

Over dit recept...

Lekker weer opnieuw beginnen. Werken aan je doelen voor dit jaar, en uitkijken naar langere zonnige dagen. Dat is januari voor mij…

Ondanks dat ik de feestdagen erg leuk vind, merk ik dat ik daarna toch ook weer behoefte heb aan rust regelmaat en reinheid. Vooral wat eten betreft. Mijn lichaam vraagt dan weer om gezondere en lichtere maaltijden.

En omdat we thuis echte ‘flexers’ zijn betekent dit dat er ook veel plantaardige opties op tafel en in de koelkast staan.

De plantaardige alternatieven voor kaas van Nurishh zijn hier onderdeel van. Ik probeerde deze voor het eerst en was eigenlijk heel verrast. Want de eerste gedachte die bij mij opkwam was…smelt een plantaardige versie wel? Voor menig cheeselover een echte must natuurlijk!

Ik besloot de proef op de som te nemen, en het resultaat is deze heerlijke Pittige Vegan Cheese Dip.
Heerlijk om je nacho’s in te dippen, je tosti’s mee te pimpen, of in een lekkere smeuïge mac & cheese te gebruiken.

We hebben er thuis enorm van genoten kan ik je zeggen. En dat smaakt naar meer, want ik ben erg benieuwd naar wat Nurishh nog meer in huis heeft.

Als je benieuwd bent naar alle andere producten van Nurishh kun je natuurlijk een kijkje nemen op hun website.

Maar nu eerst het recept…

 

Ingrediënten

  • 1 pakje Nurishh Plakken Original

  • 90 ml groentebouillon (of meer, afhankelijk van de gewenste dikte)

  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder

  • ½ theelepel knoflookpoeder

  • Een snufje zout als dit nodig is

  • Een mespuntje cayennepeper

  • Een paar takjes gesnipperde peterselie

 

Bereidingswijze

  1. In een steelpan verwarm je de helft van de groentebouillon.

  2. Snijd de plakjes vegan kaas in dunne repen.

  3. Wanneer de bouillon warm genoeg is voeg je beetje bij beetje de vegan kaas al roerend toe.

  4. Blijf op een zacht vuurtje door roeren tot de vegan kaas volledig gesmolten is.

  5. Voeg dan alle kruiden (behalve peterselie) toe en wacht tot de saus zachtjes borrelt.

  6. Laat de saus dan ongeveer 10 minuten afkoelen en voeg dan ook de gesnipperde peterselie toe. Dit doe je pas op dit moment zodat de peterselie mooi groen en knapperig blijft.

  7. Schenk de saus over naar een mooi potje of kommetje en dippen maar!

 

Tip: Serveer de Pittige Vegan Cheese Dip bijvoorbeeld met nachochips, of snoepgroenten.

Ga jij ook lekker genieten van de Pittige Vegan Cheese Dip?

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.