Kip Chorizo Spiesen met Ananas
Er is iets met spiesen dat me altijd aan de zomer doet denken. Ook al is de zomer nu op z'n retour probeer ik dat gevoel toch nog even vast te houden.
Er is iets met spiesen dat me altijd aan de zomer doet denken. Ook al is de zomer nu op z'n retour probeer ik dat gevoel toch nog even vast te houden.
Groenten, groenten, en nog eens groenten.Er kan niet genoeg benadrukt worden hoe gezond en belangrijk ze voor ons lichaam zijn. De tijd van gaar koken en met pan en al op tafel is verleden tijd. Tegenwoordig zijn er zoveel creatieve en smakelijke manieren om het te bereiden.
Op sommige dagen heb ik gewoon behoefte aan wat troost en comfort. Hoe fijn is het dan om lekker van een bordje Curry met rijst te smullen.Dat is ook het fijne van Curry want je kunt het op zoveel manieren klaar maken. Omdat het best warm buiten was ging ik voor een lichte Curry met vis en groenten.Snel klaar, maar zeker niet minder lekker.
Dit is een gerecht dat veel gemaakt wordt in de Kaapverdische keuken.En vooral op warme zomerdagen is dit lekker licht maar toch vullend.Dit makkelijke recept is zo klaar.Ik maak dit altijd in een grote hoeveelheid zodat we er twee keer van kunnen genieten.Maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk ook halveren voor een kleinere portie
Een tropisch recept voor de mooie zomerdagen.Want zonniger kan bijna niet met deze heerlijke Kip Hawaï.En zo lang hoef je er niet voor in de keuken te staan.Wederom een succesvolle combinatie van zoet en hartig. De smaak van ananas past goed bij die van kip en hoe mooi ziet dit er uit op tafel?
Precies een jaar geleden genoten we van een heerlijke vakantie in Madeira.Dat is dit jaar wel even anders. Maar dat mag de pret niet drukken.Ik besloot een typisch gerecht van het bloemeneiland te maken. Espada com banana, oftewel gebakken vis met gebakken banaan. Een bijzondere combinatie ja, maar o zo lekker.
Ik heb de zomer in mijn bol!Gerechten als deze maken me blij. Een gegrild kippetje staat bij mij voor zonneschijn. Lekker buiten eten en samen genieten. Deze heerlijke gegrilde kip is super makkelijk om te maken.
Ben je ook zo gek op zalm?Wij lusten thuis heel graag vis. Het is vaak ook makkelijk en snel te bereiden op een doordeweekse dag.De zalm is een visje dat bij ons vaak op tafel komt, en dan elke keer op een andere manier.Deze keer maakte ik zalm in roomsaus met spinazie en champignons. Super lekker en een lust voor het oog.
Dat we thuis dol op garnalen zijn is intussen geen geheim meer. Als het even kan komen ze op tafel. Zilvervliesrijst lusten we ook graag. Maar om het net wat spannender te maken verwerk ik simpele rijst graag tot iets nieuws. En als een pastaschotel kan, waarom dan geen rijstschotel. Zo kwam dit recept tot stand. Ik maakte de heerlijke romige garnalen en besloot het te combineren met rijst en mozzarella. Want zeg nu zelf, wat is een ovenschotel zonder gesmolten kaas!
Ik ben dol op eten, altijd en overal. Maar wanneer het heel warm is buiten heb ik toch meer trek in lichte maaltijden en veel fruit. Een pastasalade is dan een echte uitkomst. Het is zo klaar en het vult toch goed.Ik maak ze in alle soorten, afhankelijk van wat ik in huis heb. Voor dit recept ben ik gegaan voor een combinatie van pasta met stukjes verse abrikozen, gepluisde kip, en een pesto dressing. Super lekker!
Als je van pasta houdt en ook nog eens heel veel knoflook, dan zit je met dit recept helemaal goed.Als het aan mij ligt zit er nooit genoeg knoflook in het eten. Wat hou ik er van!
Turkse pizza...Als ik hier aan denk kan ik alleen maar ontzettend blij zijn dat ik in een hele multiculturele stad geboren en getogen ben. Rotterdam is een echte smeltpot van culturen en smaken. Deze Turkse pizza is een van deze smaken waar ik mee ben opgegroeid.Hoe vaak we als tieners tijdens een tussenuur niet vlug naar de Turkse bakker om de hoek renden voor deze lekkernij. Eigenlijk een stukje jeugdsentiment dus.