Gegrilde Pittige Bloemkool

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 12:20

Over dit recept...

Een van de meest nostalgische groenten soorten als je het mij vraagt. De Bloemkool!
Voor zover ik me kan herinneren is het er altijd geweest, en wat kijk ik watertandend terug als ik denk aan de heerlijke bloemkool met kaassaus die mijn moeder vroeger maakte. En nog steeds...
Maar het is tijd om bloemkool uit het stoffige tijdperk te halen naar het nu. Gelukkig zie ik steeds vaker moderne recepten waarin de  bloemkool centraal staat.

Zo ook met dit recept. Door de bloemkool lekker pittig te kruiden en te grillen beleef je weer een hele andere sensatie. 


Wat je hiervoor nodig hebt?

Ingrediënten

  • 2 bloemkolen
  • Een scheut olijfolie
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 2 theelepels Rif mix (of andere pittige kruidenmix bijv. cajun)
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder 

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht stand. 
  2. Snij de roosjes van de bloemkool af. Maak ze ongeveer even groot (bewaar de steel bijvoorbeeld om soep mee te maken, of te gebruiken in een roerbak).
  3. Was de bloemkoolroosjes en dep ze droog met een schone theedoek.
  4. In een grote kom meng je de bloemkoolroosjes met de olijfolie, de boter, en de kruiden. Schep goed om zodat alle roosjes voorzien zijn van een laagje kruiden.
  5. Bekleed een langwerpige bakplaat met aluminiumfolie en daarop een vel bakpapier. Verspreid de roosjes over de bakplaat en zorg ervoor dat ze alle ruimte hebben en niet op elkaar liggen.  
  6. Dek de bakplaat dan af met aluminiumfolie en druk de randen goed dicht. 
  7. Zet de bakplaat in de oven en stoom de bloemkool in ongeveer 20-25 minuten beetgaar. Door ze eerst te stomen blijven ze sappig.
  8. Verwijder dan de folie en zet de oven op 180 graden grill stand. Grill de bloemkoolroosjes dan mooi goudbruin.

 

En je hippe bloemkool is klaar!

Druppel er nog wat goede olijfolie overheen en serveer het bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes, en gegrilde kipfilet.

 

 

Eet smakelijk!  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.