Saoto soep met Kip

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 23:04

Over dit recept...

Wie lust het niet? Een heerlijke saoto soep van tijd tot tijd. We eten het graag thuis. Soms maak ik het from scratch, maar ik gebruik ook graag de soepbasis uit de winkel om de soep mee aan te maken. Verder doe je het helemaal zelf en kun je de soep lekker vullen zoals je wilt.


Wat je hiervoor nodig hebt?

Ingrediënten

  • 1 pot Saoto soepbasis
  • 360 ml kippenbouillon (heet water + 1 kippenbouillonblokje)
  • 300 gram kipfilet
  • 1,75 liter water
  • Een scheutje olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 6 gekookte eieren
  • Handvol gesneden selderij
  • 4 pimetkorrels
  • Saoto mix soepgarnering

 

Bereiding

  1. Maak de kipfilet schoon en kruid het met de olijfolie, het zout, en de knoflookpoeder.
  2. Bak de kipfilets gaar en laat even afkoelen. Pluis de kip dan in lange sliertjes.
  3. Breng het water aan de kook en voeg de pot soepbasis, de kippenbouillon, de gesneden selderij, en de pimentkorrels toe. 
  4. Breng alles op hoog vuur aan de kook en zet dan het vuur lager, Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen.
  5. Kook tussentijds te eieren hard.
  6. Als de soep klaar is zet je het vuur af.
  7. Pak er wat kommetjes naar wens bij en vul deze met soep, de gepluisde kip, de soepgarnering, en bovenop het gekookte ei.
  8. Maak eventueel af met nog wat gesneden selderij en klaar!

 

Serveer de soep direct, en eventueel met een beetje sambal voor wat pit.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.