Heerlijke Herfst Hachee

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 15:10

Over dit recept...

Oh hachee....een heerlijk ouderwets gerecht waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb. Als mijn moeder dit vroeger maakte was ik niet uit de keuken weg te slaan. Ik kon toen al zo genieten van de heerlijke warme herfst geur. En dat is nog steeds zo. Het is een gerecht waar je echt de tijd voor moet nemen. Het staat namelijk minimaal 3 uur op het vuur te pruttelen. Maar wat een magische sfeer van comfort verspreidt deze hachee door je huis. Echt genieten...


Je hebt voor dit lekkere recept niet veel bijzonders nodig, maar de combinatie van de ingrediënten is geweldig. Aan de slag! 

 

Ingrediënten

  • 1 kg magere runderlappen
  • 3 theelepels zout
  • Scheutje witte azijn
  • Scheutje olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 3 uien
  • 1 grote winterpeen
  • 2 el tarwebloem
  • 4 el donkere basterdsuiker
  • 10 hele kruidnagels 
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 ml fruitige rode wijn
  • 800 ml rundvleesbouillon van tablet
  • 4 gedroogde laurierblaadjes

 

Bereiding

  1. Snij het vlees in blokjes en meng er de scheutjes olijfolie, en witte azijn doorheen. Voeg ook het zout, de paprikapoeder, en de knoflookpoeder erbij en meng goed. Zet het vlees even opzij zodat de kruiden in kunnen trekken.
  2. Snij de uien in halve ringen, en de wortel in dunne plakjes.
  3. Breng 800 ml water aan de kook en voeg er twee runderbouillonblokjes aan toe. Roer totdat de blokjes opgelost zijn. Zet de bouillon even apart.
  4. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin. Voeg dan de gesneden uien toe en bak samen tot de ui glazig ziet. Doe er dan ook de gesneden wortel bij en roer nog eens om.
  5. Voeg de bloem, de basterdsuikersuiker, de laurierblaadjes, de kruidnagels, de kaneel, de wijn, en de bouillon aan het vlees toe en breng al roerend aan de kook.
  6. Stoof het vlees op laag vuur en afgedekt in ongeveer 3 uur zacht en gaar. Schep de hachee ongeveer elke 20-30 minuten om en voeg indien nodig extra (gekookt) water toe als je ziet dat het water in de pan te snel verdampt.

 

Je kunt de hachee makkelijk een dag van te voren maken, de smaak is dan nog lekkerder. Serveer de hachee met een simpele witte rijst, of gekookte aardappeltjes.

 

 

Eet smakelijk!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.