Lasagne á la Elisa

Gepubliceerd op 18 oktober 2020 om 14:11

Over dit recept...

Lasagne....zucht. Wat vinden we dit thuis heerlijk zeg! Ik maak het bewust niet al te vaak want er zitten natuurlijk de nodige calorieën in. Maar wanneer ik het maak smullen we tot en met. Het was dan ook op verzoek van de kids om het deze week weer op tafel te zetten.

Dit is het recept van een makkelijke versie. Ik heb dit keer geen sauzen zelf gemaakt. Dit is niet erg. Je kunt best af en toe kant en klaar mixen gebruiken. Let dan gewoon extra op de toevoegingen en maak een zo verantwoordelijk mogelijke keuze uit alle opties.

Dat maakt dat dit recept een stuk sneller op tafel staat en dus prima doordeweeks kan.

 

Dit heb ik ervoor gebruikt...

 

Ingrediënten

  • 2 pakjes verse lasagnebladen (ongeveer 500 gr)
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 250 gr gesneden champignons
  • 150 gr baconreepjes
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 pakje mix voor lasagnesaus
  • 400 gr bechamelsaus
  • 300 gr geraspte mozzarella
  • 150 gr mozzarella mini bolletjes
  • Scheutje olijfolie
  • Zout naar wens
  • Knoflookpoeder naar wens

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. In een hapjespan fruit je de ui in de olijfolie.
  3. Voeg dan de baconreepjes toe en bak ze licht krokant.
  4. Doe er dan het gehakt bij en bak het tot het kookvocht verdampt is en voeg de champignons ook toe.
  5. Doe er het zakje met de mix voor lasagnesaus bij en roer even om. Maak de saus aan volgens de instructies op de verpakking. (in mijn geval met toevoeging van melk en water).
  6. Breng de saus nu op een laag vuurtje aan de kook. De saus dikt vanzelf in. Controleer de smaak en voeg eventueel wat knoflookpoeder en zout toe.
  7. Tussentijds neem je er een grote ovenschaal bij en vet je de bodem een beetje in met olijfolie.
  8. Zet alle overgebleven ingrediënten vast klaar.
  9. Wanneer de lasagnesaus klaar is kun je beginnen met het opbouwen van de lasagne.
  10. Start met een paar lepels van de saus over de hele bodem van de ovenschaal.
  11. Leg er dan de lasagnebladen op zodat de hele oppervlakte bedekt is. gevolgd door weer een laagje saus.
  12. Neem 4 mini bolletjes mozzarella en halveer ze. Verspreid de helften over de saus.
  13. Strooi er een paar lepels bechamelsaus overheen en dek weer af met lasagnebladen.
  14. Herhaal deze stappen tot de ovenschaal vol is.
  15. Eindig met een laagje bechamelsaus en 1/3 van de geraspte mozzarella.
  16. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het in de oven.
  17. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar. Controleer dit af en toe even met een satéprikker. Wanneer je makkelijk door de laagjes heen kun prikken zijn de lasagnebladen gaar.
  18. Neem de ovenschaal uit de oven en haal de folie eraf. Strooi nu het restant van de kaas er royaal overheen.
  19. Verander de oven nu naar 180 graden grill stand en zet de ovenschaal deze keer onbedekt terug in de oven.
  20. Wanneer de kaas gesmolten is en mooi goudbruin kleurt is je lasagne helemaal klaar.
  21. Haal het weer uit de oven en laat een minuut of 10 even staan zodat het kan rusten.

 

En je kunt aan tafel. Maak er een frisse salade bij en genieten maar!

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.