Curry Rijst met Kip

Oh wat houden we thuis van eenpansgerechten. Super smaakvol en het scheelt bovendien een hoop afwas.Dat smaakvolle geldt absoluut voor deze Curry Rijst met Kip.

Lees meer »

Kabeljauw met Amandel Kruidenkorst

Hoe vaak eet jij vis?Wij eten het thuis heel graag in alle soorten en vormen. Ik denk dat we zo'n 2 tot 3 keer per week vis eten.Onze favorieten zijn toch wel zalm, tonijn, en witvis soorten.De kabeljauw staat in onze top 5. Het is een vrij neutraal visje dat zich makkelijk aanpast aan verschillende smaken. En deze keer is dat onder een korstje van geroosterde amandelen, ui en andere kruiden. Super lekker! 

Lees meer »

Zoete Aardappel Soep

Zoete aardappels! Ik heb ze altijd in huis en maak er werkelijk van alles van.Van friet, en cake, tot aan deze heerlijke soep toe.Er zitten lekker veel vitamientjes in en het is heerlijk als bijvoorbeeld voorgerecht of lunch. En de volgende dag smaakt het stiekem nóg veel lekkerder.Als je een liefhebber bent moet je dit recept zeker eens proberen. 

Lees meer »

Romige Aardappel Gratin

Sommige gerechten zijn zo lekker dat ik echt hap voor hap geniet. Vooral bij deze heerlijke aardappel gratin heb ik dat. Het is zo romig en zacht van smaak dat het bijna als fluweel op je tong is.

Lees meer »

Courgette Macaroni Schuitjes

Ouderwetse macaroni in een bootje? Juist! In dit recept eten we de ouderwetste macaroni in een courgette bootje. Heel simpel, heel lekker, en bovendien best gezond.De kinderen vinden het geweldig en de bootjes gaan er als warme broodjes in.

Lees meer »

Rode Curry Noedelsoep

Er zijn twee dingen waar ik het heerlijk warm van krijg in de winter. Dat zijn pasta en soep. Dus een combinatie van beide is gewoon een stukje hemel op aarde. Dat geldt totaal voor deze noedelsoep met rode curry, kipfilet, en veel groente. Lekker pittig maar zeker ook vullend als hoofdmaaltijd.

Lees meer »

Rijst met Zeevruchten

Zei iemand zeevruchten???Als je dit roept heb je mijn volle aandacht. Ik ben zo gek op zeevruchten dat ik zo veel mogelijk recepten maak waar ik ze in kan verwerken. Tja, je bent een liefhebber of niet!Dit recept is er in oorsprong een uit de oude doos. Het is namelijk geïnspireerd op de Portugese Arroz de Marisco. Die in veel opzichten weer overeenkomsten heeft met de Spaanse Paella. Allebei heerlijk wat mij betreft.Maar goed, hoe maak je het? Dit heb je ervoor nodig...

Lees meer »

Kip met Knoflook en Rozemarijn

Ik ben dol op deze combinatie. En dan te bedenken dat ik vroeger niets moest hebben van rozemarijn. Dat is inmiddels meer dan goedgekomen.Deze kippenpootjes met heeeeel veel knoflook en rozemarijn is een echte hit thuis. Een best zomers gerecht, maar wij eten het gerust het hele jaar door.Ik serveer de kip graag met rijst en courgette. Maar dit kun je naar wens aanpassen.Wat heb je hiervoor nodig?

Lees meer »

Gehakt Rolls met Bacon en Mozzarella

Gehaktbrood in een nieuw jasje. Hoe geweldig zien deze gehakt rolls met bacon en mozzarella eruit! Zo smaakvol en een perfect mooi gerecht voor het kerstdiner. Veel voorbereiding heb je niet nodig, want deze rol heb je zo op tafel. Het staat de meerderheid van de bereiding in de oven, dus heb jij je handen vrij om andere dingen te doen. 

Lees meer »