Romige Risotto met Champignons

Als ik aan risotto denk, denk ik aan heerlijk warm en romig. Dit gerecht valt zonder twijfel in de categorie comfortfood. Zelf hou ik van een simpele basis risotto met apart een hartige toevoeging zoals champignons met gedroogde tomaat. 

Lees meer »

Wortel - Pompoensoep met Gember

Als ik aan de herfst denk, denk ik aan pompoensoep. Dit is echt een van mijn lievelingssoepjes. Deze soep is zacht zoet van smaak door de pompoen en de wortel. Maar er zit een geheim ingrediënt in dat zorgt voor een beetje pit. Er gaat namelijk ook verse gember in!

Lees meer »

Wok Noodles met Biefstuk

Sneller dan snel! Dat is dit gerecht met stip. Het fijne is dat het toch veel gezonde ingrediënten bevat, dus toch een verantwoorde maaltijd op tafel. Doordat je er voorgekookte noodles voor gebruikt halveert je bereidingstijd. Ze kunnen direct de wok in.

Lees meer »

Lasagne á la Elisa

Lasagne....zucht. Wat vinden we dit thuis heerlijk zeg! Ik maak het bewust niet al te vaak want er zitten natuurlijk de nodige calorieën in. Maar wanneer ik het maak smullen we tot en met. Het was dan ook op verzoek van de kids om het deze week weer op tafel te zetten.

Lees meer »

Roerbakrijst (left overs)

Het gebeurt weleens dat ik aan het eind van de week toch nog wat left over ingrediënten heb. Los gezien kun je er weinig mee en heb je de neiging om het weg te gooien. Niet doen! Ook hier kun je nog iets lekkers van maken.

Lees meer »

Loaded Gamba Fries

Als er een bewijs is dat lekker, makkelijk, en snel goed samen kunnen, dan is het dit recept wel. Deze loaded fries zijn zo ontzettend lekker en staan echt binnen no time op tafel. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen.

Lees meer »

Broodje bal (kip)

Een echte klassieker dit heerlijke broodje bal. Ik heb er een nieuwe draai aan gegeven. Gemaakt van kipgehakt met verschillende kruiden. Ik heb (zelfgemaakte) broodjes goed gevuld met de balletjes en natuurlijk veel rauwkost. 

Lees meer »

Cachupa (Kaapverdiaans gerecht)

Kaapverdië, de eilandengroep waar mijn roots liggen. Ondanks dat ik een geboren en getogen Rotterdamse ben voel ik mij nauw verbonden met deze roots. Ik ben opgevoed met het goede van beide culturen. Naast de Hollandse pot werden er ook regelmatig typisch Kaapverdische gerechten thuis gekookt. In de bereiding van deze gerechten zit vaak wat meer tijd, dus ze werden niet dagelijks gemaakt. Met de bereiding van Cachupa bijvoorbeeld ben je 3-4 uren zoet.

Lees meer »

Romige Kip Champignon Schotel

Hou je ook zo van romige kip? Dan zit je met dit recept helemaal goed. Deze romige kip met champignons is zo lekker en bovendien snel klaar. Ideaal na een drukke dag waarop je weinig tijd hebt. En het laagje gesmolten mozzarella bovenop maakt het sowieso de tijd waard.

Lees meer »

Pasta Pesto met Kip

Pasta maakt alles goed! Zo zie ik dat in elk geval. Het is niet alleen makkelijk en snel te bereiden, maar ook heerlijk als comfortfood, en ook nog eens super veelzijdig.Ik maak het dan ook zeer regelmatig. Deze pasta met pesto en kip is er één van. Met weinig ingrediënten staat er dan toch een heerlijke pasta op tafel. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf pesto te maken. Dat heb ik in dit recept niet gedaan en ben gegaan voor een verse winkelvariant. Ook prima toch? Maar op naar het recept.

Lees meer »

Mac and Cheese met Spinazie

Toen het de afgelopen dagen weer wat frisser was merkte ik dat mijn lichaam weer behoefte had aan comfortfood. Dat betekent voor mij meestal heel veel gesmolten kaas en romige smaken.

Lees meer »