Rode Curry Noedelsoep

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 23:11

Over dit recept...

Er zijn twee dingen waar ik het heerlijk warm van krijg in de winter. Dat zijn pasta en soep. Dus een combinatie van beide is gewoon een stukje hemel op aarde. Dat geldt totaal voor deze noedelsoep met rode curry, kipfilet, en veel groente. Lekker pittig maar zeker ook vullend als hoofdmaaltijd.

Ook met dit gerecht kun je snel aan tafel. Ideaal dus voor de drukke dagen.

Dit heb je ervoor nodig...

 

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • Een scheut olijfolie

 

Voor de soep:

  • 1,5 liter kippenbouillon (water + 2 bouillonblokjes)
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram Thaise wokgroente
  • 125 gram gesneden champignons
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 1 eetlepel vers geraspte gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 gram voorgekookte noedels
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels soyasaus
  • Bosje fijnegesneden peterselie
  • Sap van 1 kleine limoen
  • Eventueel 4 zachtgekookte eieren

 

Bereidingswijze

  1. Marineer de kip met de bijhorende ingrediënten.
  2. In een grote braadpan verwarm je een scheut olijfolie. Bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin en dek dan 5 minuten af met het deksel. Zet het vuur zacht en laat de kip van binnen gaar stomen.
  3. Haal de kip dan uit de pan en leg op een apart bord. Dek het bord af met aluminiumfolie.
  4. In het kookvet van de kip fruit je de gesnipperde ui. Voeg dan ook de knoflook toe en de currypasta. En roerbak dit ongeveer 1 minuut.
  5. Giet er dan de kippenbouillon en de kokosmelk bij en roer tot de kruiden helemaal opgelost zijn.
  6. Breng de soep aan de kook. Roer tussentijds even om.
  7. Voeg dan de Thaise groenten en de champignons toe en kook nog 5 minuten.
  8. Als laatste doe je er het sap van 1 limoen bij, de peterselie, de vissaus, de soyasaus, en de voorgekookte noedels. Roer nogmaals goed om.
  9. Proef of de soep op smaak is en stel eventueel wat bij.
  10. Schep de soep op in mooie kommetjes.
  11. Snij de kipfilet in reepjes en verdeel deze over de kommetjes.
  12. Om het helemaal af te maken voeg je een zachtgekookt eitje toe.

 

De soep is klaar om te serveren.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.