Kabeljauw met Amandel Kruidenkorst

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 09:16

Over dit recept...

Hoe vaak eet jij vis?
Wij eten het thuis heel graag in alle soorten en vormen. Ik denk dat we zo'n 2 tot 3 keer per week vis eten.
Onze favorieten zijn toch wel zalm, tonijn, en witvis soorten.
De kabeljauw staat in onze top 5. Het is een vrij neutraal visje dat zich makkelijk aanpast aan verschillende smaken. 

En deze keer is dat onder een korstje van geroosterde amandelen, ui en andere kruiden. Super lekker! 

Ik serveerde ze met gebakken aardappeltjes en broccoliroosjes.

Dit is wat je nodig hebt voor ongeveer 4 porties.

 

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 80 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 6 tenen knoflook geperst
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel zout
  • Een snuf gemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht stand.
  2. Leg de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschaal.
  3. Strooi er het zout overheen en de gemalen peper. Zet dan even apart.
  4. Snij de ui in halve maantjes en bak ze in een hapjespan meteen scheutje olijfolie glazig. Voeg dan de geperste knoflook toe en bak ongeveer 30 seconden mee.
  5. Verspreid de ui dan over alle 4 de haasjes.
  6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kabeljauw in ongeveer 20 minuten bijna gaar.
  7. In de tussentijd meng je de Parmezaanse kaas met de peterselie, de amandelen, de oregano, en de olijfolie. Schep goed om tot er grove kruimels ontstaan.
  8. Haal de kabeljauw uit de oven en leg op elk haasje een goede laag van het amandel kruidenmengsel.
  9. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak nog eens 15 minuten op 150 graden. Als de korst licht begint te kleuren is het klaar.
  10. Haal de kabeljauw uit de oven en serveer direct.

 

Geniet ervan.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.